Gallery

Επικοινωνία

galaΌλοι έχουμε το δικαίωμα να βελτιώνουμε την υγεία και την ευεξία μας. Η επιστήμη της διατροφής εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και εμείς ως Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους. Στηριζόμενοι, λοιπόν, σε νέα επιστημονικά δεδομένα, αναλύουν το ρόλο του ασβεστίου στη μείωση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με αυτά, τόσο το ασβέστιο όσο και τα άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της μεταβολικής ενέργειας και στη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία. Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μετριάζουν την συσσώρευση λίπους και επιταχύνουν την αποδόμησή του, κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής διατροφής.

Έχει βρεθεί ότι η 1,25-διυδροξυβιταμίνη D προωθεί την είσοδο του ασβεστίου στο εσωτερικό των κυττάρων του λιπώδους ιστού, αυξάνοντας έτσι τη συγκέντρωση του ενδοκυττάριου ασβεστίου (στο εσωτερικό των κυττάρων) στα λιπώδη κύτταρα. Η αύξηση αυτή έχει συνδεθεί με μείωση της λιπόλυσης και αύξηση της αποθήκευσης λιπών (τριγλυκεριδίων) στο λιπώδη ιστό. Συνεπώς, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, η συγκέντρωσή του στο αίμα είναι επίσης υψηλή. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι αυξάνεται η λιπόλυση και με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η απώλεια βάρους και λιπώδους ιστού.

Τα γαλακτοκομικά φαίνεται να διαθέτουν ισχυρότερη θετική επίδραση στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας γιατί εμπεριέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που ‘συνεργάζονται’ με το ασβέστιο στα μονοπάτια της λιπόλυσης.

Τα ευρήματα αυτά εδραιώνονται σήμερα τόσο με επιδημιολογικές μελέτες όσο και με κλινικές δοκιμές, που δείχνουν ξεκάθαρα πως η ένταξη γαλακτοκομικών σε μια υποθερμιδική δίαιτα επιταχύνει την απώλεια λιπώδους ιστού, σε σύγκριση με μια ίσης ενεργειακής αξίας υποθερμιδική δίαιτα, που όμως δεν εμπεριέχει καθόλου γαλακτοκομικά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω που αναφέρθηκαν, θα ήταν ευεργετικό για την υγεία σας να εμπλουτιστεί η διατροφή σας με άφθονα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Τέτοια τρόφιμα είναι κυρίως το γάλα, τυρί, γιαούρτι και γενικά όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά. Η ποιότητα της διατροφής σας είναι δική σας επιλογή!

ΡΟΥΝΤΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *