Gallery

Επικοινωνία

zygariaΕίναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε δίαιτα και όταν τελικά το αποφασίσουμε είμαστε τόσο βιαστικοί να μειώσουμε το βάρος μας που πέφτουμε στην παγίδα αυτής της… δίαιτας – αστραπή. Οι δίαιτες αυτές βασίζονται στον αποκλεισμό συγκεκριμένων τροφών και δημιουργούν στον οργανισμό μας το στερητικό σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει στην επαναπρόσληψη βάρους, μιας και μόλις φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αρχίζουμε να καταναλώνουμε σε μεγάλη ποσότητα όλες τις «απαγορευμένες» τροφές και επιστρέφουμε σε όλες τις παλιές κακές διατροφικές συνήθειες.

Ο οργανισμός μας πρέπει να χάνει 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα. Ό,τι παραπάνω χάνεται εν είναι λίπος αλλά μυς και υγρά. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν μειώνονται απότομα οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε, αντιδρά ο οργανισμός καίγοντας μόνο τον μυϊκό ιστό ενώ προστατεύει τον λιπώδη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας να κάνει λιγότερες καύσεις και να αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Έτσι λοιπόν, όταν ξανά πάρουμε τα κιλά που χάσαμε, με μια γρήγορη δίαιτα, θα βρεθούμε με περισσότερο λίπος.

Τέλος, η απότομη μείωση βάρους ενέχει και κίνδυνο ανεπαρκούς πρόσληψης θρεπτικών συστατικών, λόγω του αποκλεισμού μεγάλου αριθμού τροφίμων.

Συνεπώς, η εφαρμογή διαιτολογίου με βάση τις αρχές της μεσογειακής διατροφής και προσαρμοσμένο σε κάθε άτομο ειδικά, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ύψος και τη φυσική δραστηριότητα, μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Αθηνά Ρούντου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *