100 % φυσικός χυμός (από συμπυκνωμένο χυμό): είναι ο χυμός που είναι ίδιος με τον χυμό του συγκεκριμένου φρούτου και παρασκευάζεται με αραίωση με νερό του συμπυκνωμένου χυμού.
Χυμός νέκταρ: παρασκευάζεται με προσθήκη στον φυσικό χυμό νερού και ζάχαρης ή μελιού. Η προστιθέμενη ζάχαρη δεν μπορεί να είναι περισσότερη από το 20% του προϊόντος, ενώ η ελάχιστη περιεκτικότητα σε χυμό κυμαίνεται ανάλογα με το είδος του φρούτου από 25 έως 50%.
Χυμός-Φρουτοποτό: πρόκειται για ποτό που παρασκευάζονται, είτε από αυτούσιους χυμούς φρούτων, είτε με αραίωση χυμών με νερό, είτε με προσθήκη ζάχαρης. Τα ποτά πρέπει να περιέχουν 20% τουλάχιστον χυμό (εκτός του ποτού από λεμόνι που πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 7% χυμό).
Πηγή: www.logodiatrofis.gr