Μανιταρόσουπα βελουτέ

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

3 καρότα

3 πατάτες

1 ξερό κρεμμύδι

1 πράσο

500 γρ. άσπρα μανιτάρια

200 γρ. μανιτάρια όπως πορτσίνι, πορτομπέλο ή πλευρότους

1 κουτ. της σούπας βιτάμ

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 ποτήρια ζωμό λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗCreamofMushroomSoup1

1.Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε ολόκληρα σε αλατισμένο νερό, για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

2.Καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε. Τα σοτάρουμε σε λίγο βιτάμ, μαζί με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το ένα κλαράκι θυμάρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

3.Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, την ξαναζεσταίνουμε για 5 λεπτά, προσθέτοντας το άλλο κλαράκι θυμάρι, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βιτάμ, ανακατεύουμε για να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ντίνα Νικολάου

Σεφ – Συγγραφέας

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Author: Care24.gr

Share This Post On