Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2015

Πιστή στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της, η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη εορτάζει για 9ησυνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2015. banner-phd15-600Χ400

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, διοργανώνει ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: Τρώω σωστά!»

Οι ευρύτερες εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

phd-prwi-1h-anakoinwsh

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Από το πρωί της Παρασκευής (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων.
  • Επιπλέον, θα πληροφορούν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες & ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος και να συμπληρώσει το ειδικό test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;». Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο «Ημερολόγιο Διατροφής».
  • Το βράδυ της Παρασκευής 16/10/2015 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, στο «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ», θα ανακοινωθούν για 1η φορά, σημαντικά ερευνητικά Επιστημονικά Δεδομένα* σχετικά με τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο τηςΚεντρικής Παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Επιπλέον, διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι:

Πρόγραμμα-Ομιλητων-ΕκδήλωσηςV2-NoHour

  •  Θα ακολουθήσει εκδήλωση προς τιμήν των προσκεκλημένων με πολλές εκπλήξεις! Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα όπως και προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών.

*Τα στοιχεία προέρχονται από την πρόσφατη δημοσίευσή του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη στο έγκυρο διεθνές περιοδικό European Journal of Nutrition (Aug 2, 2015).
Η δημοσιοποίηση των δεδομένων αναμένεται να προσελκύσει το απόλυτο ενδιαφέρον όλων τωνελληνικών ΜΜΕ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε 
μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη Διατροφή!

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις :

  • Από το πρωί της Παρασκευής (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι για ναενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων.
  • Επιπλέον, θα συζητήσουν και θα πληροφορήσουν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες.
  • Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό τουΔείκτη Μάζας Σώματος (BMI)
  • Ακόμα το κοινό μπορεί να συμπληρώσει το test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», όπου θα διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχει.
  • Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερωθούν για το τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Βελτιώνω τη διατροφή μου!», στο οποίο περιέχονται πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.

 Βελτιώνω τη διατροφή μου - τρώω σωστά-600x400

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ –> Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (2007-2014) 

 –

Δείτε το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφή 2014:https://youtu.be/yAXCBbpQuT0

 

 Δείτε περισσότερες ΔΡΑΣΕΙΣ 
της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Author: Care24.gr

Share This Post On