Gallery

Επικοινωνία

soupa kalampokiou ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

2 πατάτες, χοντροκομμένες

2 καρότα, κομμένα στη μέση

1 κλωνάρι σέλινο

1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

3 ποτήρια ζωμό λαχανικών

1 φύλλο δάφνης

αλάτι και πιπέρι

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κλαράκι θυμάρι

1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγη σκόνη τσίλι

2 κονσέρβες καλαμπόκι, στραγγισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το κρεμμύδι, για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και την καυτερή πιπερίτσα.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ, το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το βιτάμ και, μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΟ: Μία σούπα με χειμωνιάτικα υλικά χωρίς ζωικά λιπαρά. Το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα το σέλινο περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, αλλά μία από τις ιδιότητες του είναι η χωνευτική δράση και οι τονωτικές του ιδιότητες. Τα καυτερά ενισχύουν τον μεταβολισμό και συγκεκριμένα η σκόνη τσίλι  συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία της πέψης και έχει φυσική αντιβακτηριακή δράση. ενώ το καλαμπόκι προσδίδει σε αυτή την συνταγή τους απαραίτητους υδατάνθρακες για ενέργεια. Εξαιρετικά ισορροπημένο πιάτο και για χορτοφάγους.

Διατροφικά σχόλια:

Αναστασία Κόκκαλη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc (Hons)

Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων & British Dietetic Association

Επιμέλεια συνταγών:

Ντίνα Νικολάου

Συγγραφέας – Σέφ

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *