1 κιλό χοιρινό κρέας, ψαχνό
3 πράσινες πιπεριές
3 κρεμμύδια
3 μέτριες τομάτες
αρκετά φύλλα δάφνης
αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια,
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια, εναλλάξ με τα κομμάτια των λαχανικών.
- Αλείφουμε τα σουβλάκια με λάδι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, για να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά (στα κάρβουνα ή στο grill), τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το χοιρινό παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας. Κατά συνέπεια, συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση και στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Οι πιπεριές και οι ντομάτες αποτελούν πολύ καλές πηγές βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.
Ντίνα Νικολάου
Συγγραφέας – Σέφ
Διατροφικά σχόλια:
Φαίη Καλλίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πηγή: www.logodiatrofis.gr