- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- κανέλα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυσικός χυμός Πορτοκάλι ΗΒΗ
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ροδίσει (ανάλογα πόσο ψημένος σας αρέσει ο χαλβάς). Κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά περίπου και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Με μία βαθιά κουτάλα, μεταφέρετε λίγο – λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε. Αφού γίνει ομοιόμορφο το μίγμα, το ψήνετε για τρία λεπτά περίπου, ανακατεύοντας καλά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Έπειτα, τοποθετείστε τον χαλβά σε φόρμα και αφήστε τον να κρυώσει τελείως. Λίγο πριν σερβίρετε, μπορείτε να τον πασπαλίσετε με επιπλέον κανέλα, σουσάμι ή ψιλοκομμένο καρύδι.
Πηγή: www.logodiatrofis.gr