Gallery

Επικοινωνία

lemon

Για τη γέμιση:

  • ½ φλυτζάνι τσαγιού Φρουτοποτό Λεμόνι ΗΒΗ
  • Κρόκος 1 αυγού
  • 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 6 κουταλιές σούπας νεσεστέ
  • 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

Για παντεσπάνι:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για το σιρόπι:

  • 3 κουταλιές σούπας Φρουτοποτό Λεμόνι ΗΒΗ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε με την γέμιση, όπου αναμιγνύετε σε μία κατσαρόλα το φρουτοποτό λεμονιού, το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά. Έπειτα διαλύετε σε λίγο χλιαρό νερό το νεστεστέ και το ρίχνετε κι αυτό στην κατσαρόλα. Μόλις η γέμιση πήξει ρίχνετε και τον κρόκο αυγού και το αφήνετε για 3 λεπτά ακόμη. Βγάζετε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Συνεχίζετε με το παντεσπάνι όπου αφού χτυπήσετε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder, το ξύσμα λεμονιού και τα ψήνετε στην ειδική φόρμα για παντεσπάνι ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Το ψήνετε στους 160 βαθμούς για μία ώρα περίπου και αφού ψηθεί περιμένετε να κρυώσει καλά. Η ποσότητα των υλικών αυτών, βγάζει περίπου δύο παντεσπάνια.

Βράστε στη συνέχεια το σιρόπι αναμιγνύοντας όλα τα υλικά του σε μία κατσαρόλα και αφού πήξει καλά περιμένετε να κρυώσει και αυτό.

Το βασικό για να πετύχει η τούρτα, είναι να κρυώσουν αρκετά η γέμιση, το παντεσπάνι και το σιρόπι πριν τα αναμίξετε. Περιχύστε το σιρόπι στα παντεσπάνια και αφού απορροφηθεί καλά στρώστε την μισή ποσότητα κρέμας πάνω στο πρώτο παντεσπάνι. Τοποθετείστε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και καλύψτε όλη την επιφάνεια της τούρτας με την υπόλοιπη γέμιση.

Σερβίρετε έτσι ή στολίστε την τούρτα σας όπως σας αρέσει!

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *