150 γρ. ξερά βερίκοκα
2 ώριμες μπανάνες
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας ξανθές σταφίδες
2/3 φλιτζανιού ελαφρύ, στραγγιστό γιαούρτι
3 κουτ. της σούπας μέλι
τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα ξερά βερίκοκα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα, καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στραγγισμένα βερίκοκα με 1 κουταλιά της σούπας από το νερό που έχει απομείνει από το μούλιασμα. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα σε 4 ατομικά μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε το μέλι με το γιαούρτι και μοιράζουμε το μίγμα αυτό στην άκρη κάθε μπολ. Πασπαλίζουμε τα φρούτα και το γιαούρτι με το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Πηγή: www.logodiatrofis.gr