Gallery

Επικοινωνία

agkinaresΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

6  καρδιές αγκινάρας, καθαρισμένες

500 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 μέτρια καρότα, κομμένα φέτες

1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια

αλάτι και πιπέρι

2 μέτριες, ώριμες τομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις τομάτες και ανακατεύουμε, αφήνοντας το μίγμα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα καρότα και τον αρακά και ανακατεύουμε. Τέλος τοποθετούμε τις αγκινάρες μέσα στην κατσαρόλα, τη μία δίπλα στην άλλη.
  3. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία έως δύο βράσεις. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τόσο οι αγκινάρες, όσο και ο αρακάς με τα καρότα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Αν προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού μαζί με κορν φλάουρ θα γίνει περισσότερο χυλωμένο.

ΣΧΟΛΙΟ: Όλη η αντιοξειδωτική γεύση της φύσης σε μία μόνο συνταγή! Βιταμίνη C, λυκοπένιο, καροτενοειδή, φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε, όχι μόνο ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού αλλά θωρακίζουν την καρδιά και τα αγγεία.  Τη θρεπτική αξία της συνταγής συμπληρώνουν οι φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καθώς επίσης και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το φυλλικό οξύ, τα οποία αυξάνουν την πνευματική διαύγεια.

Ντίνα Νικολάου

Σεφ – Συγγραφέας


Διατροφικά σχόλια

Μιχάλης Μακρυλλός

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *