Gallery

Επικοινωνία

Το θέμα διατροφή και καρκίνος βρέθηκε στο επίκεντρο και του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Διατροφής. Ο καθηγητής J.A. Milner από το Αμερικανικό Ινστιτούτο κατά του καρκίνου υπογράμμισε στην κεντρική του διάλεξητη σημασία της κατανάλωσης τουλάχιστον 5 –7 μερίδων φρούτων και λαχανικών για τη μείωση του κινδύνου προσβολής. Αντίθετα, επισήμανε ότι η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και η αυξημένη κατανάλωση κρέατος επαυξάνουν τον κίνδυνο. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζουν το Φυλικό οξύ και η βιταμίνη D στην προστασία του κυτταρικού DNA και κατά συνέπεια στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Η συνολικές συνήθειες σωστής διατροφής αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα στην προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος προσβολής από καρκίνο και να αυξηθεί το προσδόκιμο επιβίωσης, κατέληξε.

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *