Gallery

Επικοινωνία

Γιατί η υγιεινή διατροφή είναι γευστική!

Υλικά:

4 μπουτάκια κοτόπουλου

60 ml χυμό λεμονιού

½ κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδου

1 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα

1 κουτ. σούπας κόκκους κόλιανδρου

1 κουτ. σούπας κόκκους κύμινου

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κουτ. γλυκού αλάτι

κουτ. γλυκού πάπρικα

½  κουτ. γλυκού πιπέρι cayenne

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουτ. σούπας κάππαρη

Ελαιόλαδο

1.Αλείφουμε τα μπούτια με χυμό λεμονιού

2.Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

3.Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την τριμμένη πιπερόριζα, τους κόκκους κόλιανδρου και κύμινου, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και την κάππαρη

4.Τα λιώνουμε στο μίξερ και κατόπιν προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι cayenne και το γιαούρτι

5.Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, ώσπου να αποκτήσουμε μια πηχτή κρέμα

6.Τοποθετούμε τα μπουτάκια σ’ ένα ταψάκι και τα καλύπτουμε με το μίγμα γιαουρτιού

7.Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη

8.Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες

9.Ψήνουμε τα μπουτάκια με τη μαρινάτα τους στο γκριλ για 40 λεπτά

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Τα σερβίρουμε πάνω σ’ ένα στρώμα πράσινης σαλάτας και τα συνορεύουμε με ροδέλες ακτινίδιου. Περιχύνουμε με τη σος της μαρινάτας. Πασπαλίζουμε με κάππαρη.

Ντίνα Νικολάου

Συγγραφέας – Σεφ εκπομπής «Πρωινός Καφές»

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *