Gallery

Επικοινωνία

6

Υλικά για 4 μερίδες:

l  2 ζύμες για πίτσα

l  1 κονσέρβα τοματάκια

l  1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες

l  1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

l  1 κουτ. της σούπας ρίγανη

l  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

l  250 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά τριμμένο

l  1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα

l  200 γρ. τυρί φέτα

l  αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, πιπεριά, και πελτέ ντομάτας και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, σιγοβράζουμε για 2−3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες: Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψί με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200o C μέχρι να μαραθούν.

Κόβουμε τις ζύμες σε 4 δίσκους και τις αλείφουμε με τη σάλτσα τομάτας. Τις τοποθετούμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τις πίτσες από το φούρνο, μοιράζουμε πάνω τους τις φέτες της μελιτζάνας και πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Ξαναψήνουμε τις πίτσες, μέχρι η φέτα να λιώσει και τις σερβίρουμε ζεστές, γαρνίροντας με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες.

Ντίνα Νικολάου

Συγγραφέας – Σέφ

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *