Gallery

Επικοινωνία

Η DSM,  ανακοίνωσε τα διατροφικά βραβεία για το 2009 σχετικά με την ανθρώπινη διατροφή. Βραβεύει τους Μichael F. Holick από τις ΗΠΑ και την Heike A. Bischoff-Ferrari από την Ελβετία για την συμβολή τους στην έρευνα πάνω στη βιταμίνη D και το ρόλο της στη διατροφή του ανθρώπου και την υγεία. Τις τελευταίες δεκαετίες η κατανόηση του ρόλου της βιταμίνης D έχει επεκταθεί πέρα από την επίδρασή της στον μεταβολισμό των οστών, στην βοήθειά της στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το μεταβολικό σύνδρομο, τις διαταραχές του ανοσοποιητικού και τις διάφορες μορφές καρκίνου.  H DSM είναι περήφανη που τιμά τα επιτεύγματα των δύο αυτών επιστημόνων σε έναν τομέα έρευνας, που η DSM θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικός στην ανθρώπινη υγεία.

Holick1Ο Michael F. Holick βραβεύτηκε για την συμβολή του στην κατανόηση της μορφής της βιταμίνης D στο δέρμα, την απορρόφησής της στο λεπτό έντερο, το μεταβολισμό και την δράση της στο ήπαρ και τα νεφρά. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός έχει μικρή ικανότητα να συνθέσει βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική ανάγκη για επαρκή πρόσληψη της από τη δίαιτα και τα διατροφικά συμπληρώματα. Ο Michael F. Holick είναι καθηγητής της Μοριακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ.

Heike1Η Heike A. Bischoff-Ferrari βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην αναγνώριση των επιδράσεων της βιταμίνης D στην υγεία του πληθυσμού και την ύπαρξη ανεπάρκειας της βιταμίνης, κυρίως στους ηλικιωμένους. Ήδη στην αρχή της καριέρας της, υποστήριξε το ρόλο της βιταμίνης στην μυική δύναμη και την υγεία των οστών για την αποφυγή καταγμάτων, ισχυριζόμενη ότι συμπληρώματα βιταμίνης D και ασβεστίου είναι απαραίτητα στην ανάπτυξη. Η Heike A. Bischoff-Ferrari είναι Καθηγήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Ελβετίας και υπεύθυνη στο Κέντρο Γήρατος και Κινητικότητας του τμήματος Ρευματολογίας και στο Ινστιτούτο Φυσικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία.

Πηγή: www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *