Gallery

Επικοινωνία

Όσο είμαστε νέοι, υποτιμάμε τις αντοχές του οργανισμού και θεωρώντας πως θα παραμείνουμε για πολύ καιρό ακόμα νέοι, κακομεταχειριζόμαστε το σώμα μας, ενώ η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. 20140430_536085c497e9c

Φροντίζουμε το σώμα μας να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα στα «χτυπήματα» του χρόνου. Ελαττώστε  τις παρακάτω συνήθειες και θα δείχνετε πάντα νέοι ή έστω, θα αργήσετε να γεράσετε.

Κάπνισμα

Μια από τις χειρότερες συνήθειες για το δέρμα και η συνηθέστερη αιτία εμφάνισης ρυτίδων είναι το κάπνισμα. Τα αποτελέσματα έχουν αποδειχθεί περίτρανα σε έρευνες που έχουν γίνει σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες δίδυμους. Ακόμα και αν είστε παθητικός καπνιστής, είναι προφανής η ζημιά που προκαλείται στο δέρμα σας, σε ένα σπίτι γεμάτο καπνό.

10 συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Κάνετε κακή  διατροφή

Δεδομένου του ρητού πως «είμαστε, ό,τι τρώμε», η διατροφή μας επηρεάζει άμεσα την υγεία της επιδερμίδας μας. Οι τροφές με ζάχαρη έχουν την ικανότητα εκτός από το να μας παχαίνουν και να μας γερνούν. Τα μόρια της ζάχαρης προσκολλώνται στις πρωτεΐνες, όπως είναι το κολλαγόνο του δέρματος, στερώντας το από τη σφριγηλότητα και ενυδάτωσή του. Αυτό καταλήγει σε μειωμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας, που μεταφράζεται σε σακούλες και λεπτές γραμμές.

Οι επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρες, ακόμα, ενισχύουν την εμφάνιση φλεγμονών στο σώμα μέσω της απότομης αύξησης της ινσουλίνης στο αίμα. Αυτές οι φλεγμονές με τη σειρά τους, παράγουν ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, καταλήγοντας στις ρυτίδες και το κρέμασμα.

Το αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα, γι’ αυτό και μετά από ένα μεθύσι, το επόμενο πρωί το δέρμα μοιάζει ιδιαιτέρως ταλαιπωρημένο. Η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ, οδηγεί στην απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας και τη δημιουργία ρυτίδων.

Επιπλέον, το αλκοόλ επηρεάζει τα επίπεδα της βιταμίνης Α στον οργανισμό, η οποία είναι σημαντική για τη δημιουργία των νέων κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου. Χαμηλά επίπεδα λοιπόν, βιταμίνης Α, οδηγούν στην απώλεια της νεανικής σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Οι τσίχλες

Το μάσημα της τσίχλας ευθύνεται για τις γραμμές και ρυτίδες στο κάτω μέρος του στόματος, αλλά ευτυχώς είναι μια συνήθεια που εύκολα κόβεται.

10 συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Το να μην αφαιρείτε το  μακιγιάζ

Όταν κοιμάστε με το make-up, την πούδρα, το ρουζ και τις σκιές στα μάτια σας, δημιουργείτε το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ρυτίδων. Το καυσαέριο που έχει εισπράξει ο οργανισμός σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα προϊόντα μακιγιάζ βρίσκουν την ευκαιρία όσο εσείς κοιμάστε να εισέλθουν στην επιδερμίδα σας και να διασπάσουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Καθαρίζετε σχολαστικά και ενυδατώνετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο.

Δεν κάνετε απολέπιση

Η απολέπιση, καθαρίζει το δέρμα από τις ακαθαρσίες της ημέρας, τη λιπαρότητα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να μοιάζει κουρασμένο και γηρασμένο. Ωστόσο, μην το παρακάνετε με την απολέπιση, καθώς και αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να γεράσει πριν την ώρα του. Με τη διαδικασία της απολέπισης, αφαιρείτε το εξωτερικό στρώμα του δέρματος που το προστατεύει από το περιβάλλον και την άκρως βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, κάνοντας το έτσι πολύ πιο ευάλωτο και δεκτικό σε ρυτίδες και σημάδια.

10 συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας

Τα σπυράκια θα εμφανιστούν και θα εξαφανιστούν μόνα τους αφού πάρουν το χρόνο τους. Κάντε λίγη υπομονή και μην αρχίσετε να τα πειράζετε, ούτε με λερωμένα ούτε και με καθαρά χέρια. Μην ταλαιπωρείτε το δέρμα σας γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι σημάδια και πρόσφορο έδαφος για ρυτίδες.

Μην κάνετε γκριμάτσες

Κάθε φορά που βάζετε eyeliner δε χρειάζεται να τραβάτε τόσο τα μάτια σας και κάθε φορά που τοποθετείτε το κονσίλερ, μην κακομεταχειρίζεστε το κάτω μέρος των βλεφάρων σας. Αν θέλετε να τεντώσετε το πρόσωπό σας, κάντε το με τους μύες του προσώπου που το κινητοποιούν στο σύνολό του. Οποιαδήποτε αφύσικη κίνηση θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

10 συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Δεν βάζετε αντηλιακό

Είναι πολύ συνηθισμένο να αμελούμε να βάλουμε αντιηλιακό και να υποτιμούμε την αξία και σημαντικότητά του. Ακόμα και αν θα βγείτε στον ήλιο για λίγα λεπτά, μέχρι το περίπτερο για παράδειγμα, καλά θα κάνετε να βάλετε λίγη αντηλιακή κρέμα. Ο ήλιος είναι πια τόσο δυνατός, ώστε να καταφέρνει να ταλαιπωρήσει το δέρμα ακόμα και με την ελάχιστη έκθεση. Βάζετε πάντα αντηλιακό υψηλής προστασίας, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες.

Κοιμάστε μπρούμυτα

Κάθε φορά που κοιμάστε  μπρούμυτα θα έχετε παρατηρήσει πως ξυπνάτε με τα σημάδια του μαξιλαριού στο πρόσωπό σας. Αποφεύγετε λοιπόν να κοιμάστε με τρόπο που πιέζεται το πρόσωπό σας, επιλέγετε να ξαπλώνετε ανάσκελα ή εναλλακτικά χρησιμοποιείτε σατέν μαξιλαροθήκες που βοηθούν το πρόσωπο να γλιστράει, χωρίς να αφήνει σημάδια.

Πηγή