Gallery

Επικοινωνία

Όταν θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη μας σε κάποιον το φιλί είναι η πρώτη πράξη που μας έρχεται στο μυαλό. αρχείο λήψης

Το φιλί, ανάλογα, με τον παραλήπτη του μπορεί να φανερώνει πάθος, τρυφερότητα ή αγάπη. Υπάρχουν, όμως, μερικά αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τα φιλιά.

Δείτε παρακάτω 13 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα φιλιά και πείτε μας την γνώμη σας.

 

#1 Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται με περισσότερες λεπτομέρειες το πρώτο τους φιλί, παρά την πρώτη φορά που έκαναν έρωτα.

68384-large-220927

Ο John Bohannon από το πανεπιστήμιο του Butler ρώτησε 500 ανθρώπους σχετικά με τις αναμνήσεις από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους, συμπεριλαμβάνοντας μέσα στις ερωτήσεις πότε έδωσαν το πρώτο τους φιλί και πότε έκαναν πρώτη έρωτα. Το φιλί ήταν με διαφορά το πιο σημαντικό.

#2 Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για τον λόγο που φιλιόμαστε.

68384-large-220928

Η ανταλλαγή σάλιων είναι λίγο περίεργη υπόθεση. Γιατί, λοιπόν, είναι τόσο σημαντική? Η πιο αποδεκτή θεωρία υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ανταλλάζουμε βιολογικές πληροφορίες, για να σιγουρευτούμε ότι ταιριάζουμε με τον σύντροφό μας.

#3 Μπορεί να σου σώσει την ζωή.

68384-large-220929

Μια όχι και τόσο γνωστή μελέτη κατά την δεκαετία του 1980 υποστήριζε ότι οι άντρες που φιλούσαν την σύζυγό τους πριν φύγουν για δουλειά ζούσαν παραπάνω χρόνια, είχαν λιγότερα ατυχήματα και είχαν μεγαλύτερο εισόδημα, σε σύγκριση με του άντρες που δεν το έκαναν.

#4 Δεν έχει την ίδια σημασία σε όλους τους πολιτισμούς.

68384-large-220930

Οι ανθρωπολόγοι έχουν ανακαλύψει πολιτισμούς στην Ασία, την Αφρική και την Λατινική Αμερική που δεν φιλιούνται καθόλου. Σε μερικούς μάλιστα πολιτισμούς το να φιλιέσαι δημόσια είναι παράνομο.

#5  Μερικοί άνθρωποι φοβούνται τα φιλιά.

68384-large-220931

Όλοι οι άνθρωποι έχουν άγχος όταν δίνουν το πρώτο τους φιλί. Για μερικούς, όμως, το άγχος αυτό δεν φεύγει ποτέ. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή και ως “ο φόβος του φιλιού”.

#6 Συμβάλλει στην διατήρηση της καλής υγείας.

68384-large-220932

Εκτός από την ωραία αίσθηση, το φιλί μας βοηθάει και την βελτίωση της υγείας μας. Η ανταλλαγή βακτηρίων μέσω του στόματος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, και έτσι να ρίξει την αρτηριακή πίεση.

#7  Η λέξη προέρχεται από τον ήχο που παράγεται κατά την διάρκεια του φιλιού. Σχεδόν.

68384-large-220933

Στα αγγλικά η λέξη kiss προέρχεται από την παλιά αγγλική λέξη cyssan. Κανείς δεν ξέρει από που προέρχεται αυτή η τελευταία λέξη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στον ήχο που κάνουν δυο άνθρωποι, όταν φιλιούνται.

#8  2 στους 3 ανθρώπους γέρνουν το κεφάλι προς τα δεξιά, όταν φιλιούνται.

Ένας ερευνητής από το πανεπιστήμιο Ruhr στην Γερμανία ανέλυσε 124 ζευγάρια την ώρα που φιλιόντουσαν και ανακάλυψε ότι το 65% έγερνε το κεφάλι του στα δεξιά.

#9 Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το ζευγάρι.

68384-large-220935

Το 2013 ο Thailand Ekkachai και η Laksana Tiranarat, έγραψαν ιστορία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αφού φιλιόντουσαν για  58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

#10 Ουσιαστικά αποτελεί γυμναστική για το πρόσωπό σου.

Κατά την διάρκεια του φιλιού ενεργοποιούνται 146 μύες, 34 από τους οποίους βρίσκονται στο πρόσωπο. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, που με ένα λεπτό φιλιού καίμε 26 θερμίδες.

#11  Διαθέτουμε ειδικούς νευρώνες που μας βοηθούν να φιλιόμαστε στο σκοτάδι.

68384-large-220937

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Princeton την δεκαετία του 1990 ανακάλυψε ότι υπάρχουν μερικοί νευρώνες στον προ-κινητικό φλοιό του εγκεφάλου που κάνουν αλληλοσυσχετιζόμενες εργασίες: είναι σημαντικοί για την αίσθηση της αφής, καθώς και για την περιφερειακή όραση. Για αυτόν τον λόγο μπορείς να εντοπίσεις τα χείλη του συντρόφου σου, όταν σβήνουν τα φώτα.

#12  Όλα έχουν να κάνουν με την χημεία μεταξύ σας.

Κατά την διάρκεια του φιλιού εκκρίνονται οι ίδιοι νευροδιαβιβαστές που εκκρίνονται όταν κάνουμε έντονη γυμναστική ή χρήση κοκαΐνης. Αυτό κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο γρήγορα και πιο δυνατά.

#13 Μειώνει το στρες και μας παρέχει ασφάλεια.

68384-large-220939

Το φιλί μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό και κατά συνέπεια να νιώσουμε ήρεμοι και ασφαλείς. Όσο περισσότερο καιρό είσαι με κάποιον, τόσο μεγαλύτερη είναι η μείωση.

Πηγή: newsking.gr