
Υγιεινά και νόστιμα ρολά με ψωμί του τοστ γεμιστά και μυρωδάτα.
Μια ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη συνταγή με ρολά από ψωμί του τοστ, γεμιστά με ντοματίνια κρέμα τυριού και βασιλικού για να απολαύσετε το τέλειο πρωινό ή το απόλυτο brunch με το καφέ ή το τσάι σας.
Αδιαμφισβήτητα, η συνταγή αυτή θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό, δοκιμάστε την, το συντομότερο!
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. (45 ml) γάλα
- 130 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10-12 φέτες ψωμί του τοστ Plus Παπαδοπούλου
- 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο για το τηγάνισμα
- 6 ντοματίνια σε ροδέλες
- Βασιλικός φρέσκος ή αποξηραμένος για άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα φαρδύ σκεύος χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα. Αφήνετε και τα δύο σκεύη
στην άκρη. - Προαιρετικά με ένα μαχαίρι κόβετε τη κόρα του ψωμιού περιμετρικά.
- Στη συνέχεια, “περνάτε” τις φέτες ψωμιού με ένα πλάστη, ώστε να ισιώσουν και λεπτύνουν αρκετά.
- Απλώνετε ομοιόμορφα τη κρέμα τυριού πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Επιπρόσθετα, στην άκρη κάθε φέτας ψωμιού, στρώνετε 2-3 ροδέλες ντοματίνια και πασπαλίζετε με βασιλικό .
- Τυλίγετε κάθε φέτα ψωμιού σε ρολάκι, “φυλακίζοντας” μέσα τα ντοματίνια
- Ζεσταίνετε καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 10γρ. βούτυρο.
- Βυθίζετε 3-4 ρολά, ένα τη κάθε φορά, στο μείγμα αυγών, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, και τα τηγανίζετε στο ζεστό βούτυρο μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
- Μετά τη πρώτη δόση τηγανίσματος, καθαρίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και συνεχίζετε
Δημήτρης Πρέζας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος • Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr