Αυτή την Κυριακή περπατάμε για καλό σκοπό στο Παλαιό Φάληρο

Πάνω από 1.500 άτομα περπάτησαν και 500 εξέτασαν τη χοληστερίνη τους την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη!auti-kiriaki-perpatame-kalo-skopo-palaio-faliro-care24Αυτή την Κυριακή το Becel pro-activ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στην Αθήνα! Και μας προσκαλεί να «Περπατήσουμε με την καρδιά μας» στο Παλαιό Φάληρο, στις 6 το απόγευμα.

Με την παρουσία μας στο περίπατο στηρίζουμε τα παιδιά με καρδιοπάθεια, καθώς για κάθε συμμετέχοντα, το Becel pro-activ προσφέρει 1 ευρώ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών η «Καρδιά του Παιδιού».

Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη ώστε να μην έχει δυσκολίες και να είναι προσβάσιμη από όλους μας. Στόχος της δράσης αυτής να δούμε πόσο εύκολο είναι να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας και να κάνουμε καλό στην υγεία της καρδιάς μας.

Παράλληλα, από τις 4 το απόγευμα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε δωρεάν τα επίπεδα της χοληστερίνης μας και να συμβουλευτούμε ειδικούς για τις σωστές συνήθειες στον τρόπο ζωής και διατροφής μας, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας. Άλλωστε, πάγια δέσμευση του Becel pro-activ, της Νο 1 επιλογής παγκοσμίως για τη μείωση της χοληστερίνης, είναι να προωθεί ένα υγιεινό μοντέλο ζωής για τον έλεγχο της χοληστερίνης και την πρόληψη των καρδιοπαθειών.

Οι εξετάσεις χοληστερίνης πραγματοποιούνται με την επιστημονική συνεργασία του Ελληνικού Κολεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης (ΕΚΘΑ), από ιατρικό προσωπικό της Ομάδας Αιγαίου.

Aυτή την Κυριακή, ας περπατήσουμε όλοι για την καρδιά μας και για την «Καρδιά του Παιδιού»!

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Στις 29 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με στόχο να μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που κρατάει την καρδιά γερή.

Εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, μια ανεξάρτητη, διεθνώς αναγνωρισμένη, επιστημονική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το Becel είναι διεθνής υποστηρικτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιολογίας για πάνω από μία δεκαετία, ως ένα προϊόν που έχει μακροχρόνια και αναγνωρισμένη εμπειρία στην προστασία της υγείας της καρδιάς.

Aπλά βήματα για τη φροντίδα της καρδιάς μας:

  • 2 από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης. Ο έλεγχός τους είναι απαραίτητος ακόμα και για άτομα μικρότερης ηλικίας, αθλητές ή και όσους έχουν φυσιολογικό βάρος.
  • Ένταξη άσκησης στη ζωή μας, σταδιακά και αυξάνοντας τη διάρκεια και τη συχνότητα, ώστε να φτάσουμε τουλάχιστον τα 30 λεπτά καθημερινά
  • Συστηματική κατανάλωση προϊόντων με φυτικές στερόλες – μαργαρίνη, γάλα, γιαούρτι, ρόφημα γιαουρτιού – οι οποίες, σύμφωνα με ανεξάρτητες κλινικές έρευνες, μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης, 7%-10%, σε 2-3 εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής
  • Κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά και διακοπή του καπνίσματος.

Πληροφορίες για τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας είναι μια ανεξάρτητη, διεθνώς αναγνωρισμένη, επιστημονική οργάνωση με κύριο έργο να βοηθάει τον παγκόσμιο  πληθυσμό να ζει περισσότερο και καλύτερα μέσω της πρόληψης και του ελέγχου των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: www.worldheart.org

Πληροφορίες για την « Καρδιά του Παιδιού»
«Η Καρδιά του Παιδιού» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική, ψυχολογική, υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες των παιδιών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: www.kardiapaidiou.gr

Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ

 

Author: Care24.gr

Share This Post On