Το πρωινό είναι απαραίτητο, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Συνηθισμένη επιλογή αποτελούσε ανέκαθεν το ζεστό ψωμί με μέλι και βούτυρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί με μαργαρίνη. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο τρόφιμα και τι κερδίζουμε τελικά από τη νέα μας διατροφική επιλογή;
Blog Grid
- Home
- Blog Grid
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους, οι ατελείωτες ώρες στη θάλασσα αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση και η επαναφορά στην καθημερινότητα είναι πλέον γεγονός! Ωστόσο, εκτός από την επιστροφή μας στη δουλειά και το άγχος της ζυγαριάς μας επαναφέρει στη πραγματικότητα και τα λίγα παραπάνω κιλά, τίμημα της ξενοιασιάς, μας […]
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 έκανε την εμφάνισή της μια τεχνητή γλυκαντική ουσία, που προσέφερε τη γλυκιά γεύση της κοινής ζάχαρης, αλλά με πολύ χαμηλότερη θερμιδική αξία. Η ουσία αυτή δεν ήταν άλλη από την ασπαρτάμη. Στα 15 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι να λάβει έγκριση το 1981 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων […]
Γνωρίζατε ότι η ετοιμολογία της λέξης πρωινό στα αγγλικά σημαίνει «…σπάσιμο της νηστείας;…», «breakfast= breaking fast»! Στην ουσία το πρωινό μας βοηθά στο να ανακτήσει την ενέργεια που έχει ξοδέψει ο οργανισμός, από τα αποθέματά του, καθ’όλη τη διάρκεια της βραδινής νηστείας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις πρωινές […]