Ο καθηγητής Kyung – Jin Yeum από το ερευνητικό κέντρο ανθρώπινης διατροφής Jean Mayer USDA του πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης, αναφέρθηκε στις μελέτες σχετικά με τη γήρανση…
Blog Grid
- Home
- Blog Grid
Το θέμα διατροφή και καρκίνος βρέθηκε στο επίκεντρο και του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Διατροφής. Ο καθηγητής J.A. Milner από το Αμερικανικό Ινστιτούτο κατά του καρκίνου υπογράμμισε στην κεντρική του διάλεξητη σημασία της κατανάλωσης τουλάχιστον 5 –7 μερίδων φρούτων και λαχανικών για τη μείωση του κινδύνου προσβολής. Αντίθετα, επισήμανε ότι η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και […]
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών συνδέεται με καλύτερη μνήμη και λιγότερο στρες! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια ενδιαφέρουσα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, η οποία εξέτασε την κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών με τις γνωσιακές λειτουργίες και την ψυχολογική κατάσταση ενήλικων ατόμων. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1183 ενήλικες άντρες και γυναίκες
Ο Robert M Russell, Διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας και καθηγητής του πανεπιστημίου Tufts επισήμανε τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες ενδείξεις που συσχετίζουν το οξειδωτικό στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό) με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων και παχυσαρκίας. Συγκεκριμένα, τα παράγωγα από την οξείδωση των λιπών (λιπιδική υπεροξείδωση) τροποποιούν το γενετικό υλικό των κυττάρων, […]
Η νέα πρόταση <<ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ>> των καταστημάτων Γρηγόρης Μικρογεύματα-Coffeeright, με τα Midi Σαντουιτς, τις γευστικές Σαλάτες και τους απολαυστικούς Χυμούς, ξεχωρίζει για τις γεύσεις και όλα τα διατροφικιά συστατικά που περιλαμβάνει. Πηγή: www.logodiatrofis.gr
Δήμητρα Ξενάκη, Phd Διευθύντρια Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής επικοινωνίας Ομίλου Unilever “H ενημέρωση του καταναλωτή είναι Νο1 προτεραιότητά μας”