Η brand manager των χυμών ΗΒΗ κα. Καρπαθάκη μιλάει στο care24.gr… ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 1) Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία των χυμών ΗΒΗ. Οι χυμοί ΗΒΗ αποτελούν ένα μεγάλο όνομα στην αγορά των χυμών έχοντας πολυετή παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1926. Τόσα χρόνια έχουν χτίσει ένα δυνατό προφίλ στην αγορά ως ένα […]
Για τη γέμιση: ½ φλυτζάνι τσαγιού Φρουτοποτό Λεμόνι ΗΒΗ Κρόκος 1 αυγού 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό 6 κουταλιές σούπας νεσεστέ 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη Για παντεσπάνι: 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα Ξύσμα από ½ λεμόνι 4 ασπράδια αυγών 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό 1 φλιτζάνι τσαγιού φυσικός χυμός Πορτοκάλι ΗΒΗ Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ροδίσει (ανάλογα πόσο ψημένος σας αρέσει ο χαλβάς). Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Μια αρωματική σάλτσα, με την οποία μπορείτε να σοτάρετε βραστά λαχανικά ή να τη χρησιμοποιήσετε ως dip για ποικιλίες ωμών λαχανικών! Θα χρειαστείτε: 100 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι πιπέρι αλάτι 4 κουταλιές της σούπας Νέκταρ Ροδάκινο ΗΒΗ 1 μικρό κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
100 % φυσικός χυμός (από συμπυκνωμένο χυμό): είναι ο χυμός που είναι ίδιος με τον χυμό του συγκεκριμένου φρούτου και παρασκευάζεται με αραίωση με νερό του συμπυκνωμένου χυμού. Χυμός νέκταρ: παρασκευάζεται με προσθήκη στον φυσικό χυμό νερού και ζάχαρης ή μελιού. Η προστιθέμενη ζάχαρη δεν μπορεί να είναι περισσότερη από το 20% του προϊόντος, ενώ […]
Η κατανάλωση χυμών παρουσιάζει αύξηση παγκοσμίως. Εκτός από το ότι οι χυμοί αποτελούν ένα ευχάριστο, δημοφιλές ποτό…είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις θρεπτικές τους ιδιότητες έτσι ώστε να τους χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας, όσο το δυνατό καλύτερα. Για τα φρούτα και λαχανικά, είναι γενικώς αποδεκτό ότι μειώνουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο και καρδιακές ή αγγειακές […]
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα παιδιά που πίνουν φυσικούς χυμούς έχουν μικρότερο κίνδυνο για παχυσαρκία, ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον αυτά τα παιδιά καταναλώνουν γενικότερα μια υγιεινότερη δίαιτα.
Το Πασχαλιάτικο τραπέζι, έχοντας συμβολική σημασία, αποτελεί την εκτόνωση των απανταχού Χριστιανών μετά τη Σαρακοστή (σαράντα και πλέον ημέρες νηστείας). Αυτό όμως είναι κάτι που ίσχυε για τους παλαιότερους, αφού οι σύγχρονοι Νεοέλληνες μπορεί ως “γνήσιοι” Χριστιανοί να ακολουθούν πιστά τις “οδηγίες” διατροφής ανήμερα του Πάσχα, αλλά όχι πριν… Έτσι, το πασχαλινό τραπέζι που θεωρητικά […]
Η Πασχαλινή διατροφή δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα στη χοληστερόλη, στα τριγλυκερίδια, στο ουρικό οξύ, στο σάκχαρο και στο σωματικό μας βάρος… Επιβραδύνει και τις αντιδράσεις μας κατά την οδήγηση!!! Είναι πράγματι πολύ επικίνδυνο να οδηγούμε μετά από υπερκατανάλωση φαγητού δεδομένου ότι το “γεμάτο” στομάχι, προκαλεί υπνηλία μειώνοντας έτσι την προσοχή, τις αντιδράσεις και κατ’επέκταση τα […]
Η Κρήτη έχει μια από τις αρχαιότερες και πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις στον κόσμο, μια παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια και φτάνει μέχρι σήμερα. Στη διεθνή επιστημονική κοινότητα γίνεται όλο και περισσότερη συζήτηση στην αναζήτηση της ιδανικής δίαιτας για την προαγωγή της υγείας. Η κρητική διατροφή αποτελεί τα […]