Η απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Η βελτίωση της σεξουαλικότητας είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την απώλεια των περιττών κιλών. Το υπερβολικό βάρος σώματος, στην κοινωνία μας σήμερα, είναι αιτία όχι μόνο οργανικών διαταραχών αλλά και συναισθηματικών προβλημάτων. Ιδιαίτερα, οι υπέρβαρες και […]
Στο θέμα την υπέρτασης, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Aberdeen κατέληξαν στο συμπέρασμα πως 3 μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως καθημερινά είναι δυνατόν να μειώσουν την συστολική πίεση σε αξιοσημείωτο επίπεδο (5-6 mm Hg), μέσα σε 4 εβδομάδες. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς προσδίδει στα δημητριακά ολικής αλέσεως μία επιπλέον ευεργετική ιδιότητα που σχετίζεται […]
Ο καθηγητής Kyung – Jin Yeum από το ερευνητικό κέντρο ανθρώπινης διατροφής Jean Mayer USDA του πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης, αναφέρθηκε στις μελέτες σχετικά με τη γήρανση…
Το θέμα διατροφή και καρκίνος βρέθηκε στο επίκεντρο και του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Διατροφής. Ο καθηγητής J.A. Milner από το Αμερικανικό Ινστιτούτο κατά του καρκίνου υπογράμμισε στην κεντρική του διάλεξητη σημασία της κατανάλωσης τουλάχιστον 5 –7 μερίδων φρούτων και λαχανικών για τη μείωση του κινδύνου προσβολής. Αντίθετα, επισήμανε ότι η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και […]
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών συνδέεται με καλύτερη μνήμη και λιγότερο στρες! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια ενδιαφέρουσα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, η οποία εξέτασε την κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών με τις γνωσιακές λειτουργίες και την ψυχολογική κατάσταση ενήλικων ατόμων. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1183 ενήλικες άντρες και γυναίκες
Ο Robert M Russell, Διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας και καθηγητής του πανεπιστημίου Tufts επισήμανε τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες ενδείξεις που συσχετίζουν το οξειδωτικό στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό) με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων και παχυσαρκίας. Συγκεκριμένα, τα παράγωγα από την οξείδωση των λιπών (λιπιδική υπεροξείδωση) τροποποιούν το γενετικό υλικό των κυττάρων, […]
Η νέα πρόταση <<ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ>> των καταστημάτων Γρηγόρης Μικρογεύματα-Coffeeright, με τα Midi Σαντουιτς, τις γευστικές Σαλάτες και τους απολαυστικούς Χυμούς, ξεχωρίζει για τις γεύσεις και όλα τα διατροφικιά συστατικά που περιλαμβάνει. Πηγή: www.logodiatrofis.gr
Δήμητρα Ξενάκη, Phd Διευθύντρια Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής επικοινωνίας Ομίλου Unilever “H ενημέρωση του καταναλωτή είναι Νο1 προτεραιότητά μας”
Τα διατροφικά πρότυπα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει ριζικά την τελευταία 10ετία. Ένα από τα αίτια των αλλαγών αυτών είναι και ο αυξημένος χρόνος που αφιερώνουμε στο χώρο της εργασία μας. Και αν σε αυτό προσθέσουμε τον χρόνο μετακίνησης προς και από αυτή τότε σχεδόν το μισό της ημέρας μας βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Στις ημέρες μας […]
Έχει αποδειχτεί ότι κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στις τροφές είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, προσφέροντας προστασία από ασθένειες και λοιμώξεις. Οι δέκα «σούπερ» τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα: 1)Πορτοκάλι Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο και σελήνιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον […]