Gallery

Επικοινωνία

Cinnamon rolls

Τι καλύτερο από ένα Cinnamon roll συνοδεία του καφέ μας… πόσο μάλλον όταν αυτό έχει υπέροχη γεύση μέλι και κανέλα και είναι φουλ θρεπτικό!

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.τ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 3 μήλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΝΓΚ:
  • 3 κ.τ.σ. μέλι Αττική
  • 2 κ.τ.σ. τυρί κρέμα
  • ½ βανιλίνη
  • 4 κ.τ.σ. γάλα
  • Για το πασπάλισμα ζάχαρη και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

  1. Ετοιμάστε τη ζύμη διαλύοντας τη μαγιά στο γάλα προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ενώστε με το γάλα και τη μαγιά και ζυμώστε.
  3. Αφήστε να ξεκουραστεί.

Για το τόπινγκ:

  1. Βράστε το γάλα μαζί με τη βανιλίνη
  2. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το τυρί κρέμα μαζί με το μέλι και ανακατέψτε καλά

Για τη γέμιση:

  1. Τρίψτε το μήλο και προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακατέψτε.
  2. Ανοίξτε το φύλλο και απλώστε τη γέμιση και γυρίστε σε ρόλο και κόψτε σε κομμάτια.
  3. Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 oC για περίπου 20 λεπτά.

Ρίξτε απο πάνω το τόπινγκ.

Διατροφικό σχόλιο

Στην παραπάνω συνταγή έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής θρεπτικής αξίας με κύριο πρωταγωνιστή το μέλι!  Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία.

Αποτελείται από οργανικά οξέα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνες Β2, Β6, C, D, E κ.ά.

Καλό είναι να προτιμάμε το ελληνικό μέλι, καθώς στην Ελλάδα παράγονται μερικά από τα καλύτερα μέλια του κόσμου, αρωματικά και θρεπτικά λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας και του πλούσιου υπεδάφους της χώρας. Μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να συναντήσουμε 1.500 ενδημικά φυτά, μία εξαιρετική ποικιλία ανθέων, βοτάνων και δέντρων, που προσφέρουν μοναδική ποιότητα και γεύση στο μέλι. Το ελληνικό μέλι περιέχει επίσης μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την ισορροπία του οργανισμού, από την αντοχή του σκελετού μέχρι τον μεταβολισμό.