Δίαιτα για παραλία

Καλοκαιρινές διακοπές… και για ακόμη μια φορά αγχωνόμαστε για να χάσουμε το περιττό βάρος, έτσι ώστε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις τα γεύματα των διακοπών μας .

???????????????????

Ωστόσο, δε θα πρέπει να αφήσουμε να μας καταβάλει ο πανικός για αποτοξίνωση και μονοφαγία, προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια βάρους. Αντίθετα, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα στηρίζονται κυρίως στην απώλεια υγρών και όχι λίπους, γι’ αυτό δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα και πολλές φορές να είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Όσον αφορά στην ποικιλία τροφίμων που πρέπει να καταναλώνουμε, αυτή περιλαμβάνειτρόφιμα από όλες τις ομάδες στη σωστή ποσότητα και συχνότητα. Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα.

Η ενδεδειγμένη λοιπόν διατροφή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «ποικιλία – μέτρο – ισορροπία». Ενόψει καλοκαιριού δίνουμε προτεραιότητα στα ακόλουθα:

  • Εφόσον οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο αποτελούν αίτια αφυδάτωσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολύ σημαντική η επαρκής πρόσληψη υγρών, η οποία συμβάλλει σημαντικά και στον έλεγχο του βάρους. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Αντίθετα, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα. Εκτός από την κατανάλωση νερού, η ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης: χυμών, ημίπαχου γάλακτος, τσάι, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα, το γιαούρτι και τα λαχανικά.
  • Κατανάλωση ζυμαρικών ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες έναντι απλών ζυμαρικών. Είναι προϊόντα 100% φυτικά, εύγευστα και παράγονται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από σιμιγδάλι ολικής άλεσης με όλο το φλοιό του σταριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ www.logodiatrofis.gr

Author: Care24.gr

Share This Post On