Gallery

Επικοινωνία

«Η επιτυχία του Καλοκαιρινού Camp ACTIVE KIDS 2014 για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, που διοργανώνεται από το Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

diatrofologos-dimitris-grigorakis-mila-active-kids-summer-camp-2014-care24Ποια είναι η σημερινή διατροφική πραγματικότητα για τα παιδιά;
Όλο και περισσότερα αποτελέσματα ερευνών αποδεικνύουν πως το υγιεινό μοντέλο της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής σήμερα για τα παιδιά, είναι πλέον παρελθόν και υιοθετούνται νέες διατροφικές συνήθειες, κατά βάση αρνητικές! Τα παιδιά δαπανούν ατελείωτες ώρες στο σχολείο, στο διάβασμα και στον υπολογιστή, ενώ παρατηρείται απουσία χώρου και χρόνου για εκτόνωση και παιχνίδι, όπου σε συνδυασμό με την “κακή” ή/και ελλιπή διατροφή οδηγούν σε αύξηση των ποσοστών της παιδικής Παχυσαρκίας.

Τι περιλαμβάνει Πρόγραμμα του ACTIVE KIDS Summer Camp 2014;
Καταρχήν, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμο Γαλατσίου, όπου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ διοργανώνουν καλοκαιρινό Camp παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών και μία σειρά ενημερωτικών δράσεων για τα παιδιά του Δήμου Γαλατσίου. Στόχο αποτελεί η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές αρχές διατροφής & φυσικής δραστηριότητας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.200 παιδιών, 7 έως 12 ετών, σε δύο περιόδους.

Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων του ACTIVE KIDS Summer Camp 2014;
Το κεντρικό μήνυμα είναι διπλό: η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την εφαρμογή των αρχών φυσικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής «στην πράξη». Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον διατροφική φροντίδα – παρέμβαση στα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο camp, σε ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει 4 φάσεις.

Εξηγήστε μας αναλυτικά τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι 4 φάσεις:

 • Φάση Α – Σχεδιασμός Μενού Camp:
  Το Μενού του Camp θα είναι επιστημονικά σχεδιασμένο και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση Πρωινού, Ενδιάμεσου και Μεσημεριανού εντός των χώρων του Camp.
 • Φάση Β – Eνημέρωση:
  1. Ενημερωτικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή
  2. Χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού όπως είναι τα παιδικό εγχειρίδιο ‘Βελτιώνω τη διατροφή μου’
 • Φάση Γ – Aξιολόγηση Σωματικής κατάσταση & διατροφικών συνηθειών των παιδιών:
  1. Μέτρηση ύψους
  2. Ζύγισμα όλων των παιδιών και κατάταξή τους με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και τους πίνακες ανάπτυξης (growth charts)
  3. Μέτρηση Περιφέρειας Μέσης για τον προσδιορισμό ύπαρξης Κεντρικού (Κοικιακού) Τύπου Παχυσαρκίας
  4. Μέτρηση Σωματικού Λίπους με ειδικό λιπομετρητή και κατάταξή τους με βάση τους αντίστοιχους πίνακες
  5. Συμπλήρωση ημερολογίου καταγραφής γευμάτων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων
  6. Αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών βάση του επιστημονικού ερωτηματολογίου “KIDMED”, το οποίο αποτιμά το βαθμό υιοθέτησης των ελληνικών παραδοσιακών συνηθειών από τα παιδιά.
 • Φάση Δ – Παρέμβαση:
  1. Διατροφικές συστάσεις για ομαλή ανάπτυξη & επίτευξη μέγιστου επιδόσεων
  2. Εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες, όπου κρίνεται απαραίτητο
  3. Προσωπικά – εξατομικευμένα διαιτολόγια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά
  4. Αποστολή ταχυδρομικά στο σπίτι των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης με εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες.

Ποιοι επιμελούνται τη διατροφική φροντίδα των παιδιών;
Εκτός από εμένα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι κ.κ. Γεωργία Καπώλη MSc, Μαριέττα Μαρκούση MSc, Έφη Δέδε ΒSc και άλλα επίλεκτα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – Λόγω… Διατροφής. Η Επιστημονική μας Ομάδα, πρωτοστατεί στο χώρο των διατροφικών εξελίξεων περισσότερα από 25 χρόνια. Αποτελείται από πολυάριθμους Πτυχιούχους Διαιτολόγους –Διατροφολόγους υψηλής επιστημονικής στάθμης. Η παρέμβαση μας στηρίζεται στον αρτιότερο διαγνωστικό Εξοπλισμό και στην πιο σύγχρονη επιστημονική γνώση. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στη σωστή και υπεύθυνη διαιτολογική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα εξελισσόμαστε με μία σειρά από πολύπλευρες δραστηριότητες. Πραγματοποιούμε έρευνες και δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά υψηλού impact factor, εκδίδουμε το ενημερωτικό περιοδικό “Λόγω… διατροφής” και επιμελούμαστε το e-περιοδικό logodiatrofis.gr, με on-line διατροφικές συμβουλές. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της ενημέρωσης των καταναλωτών διοργανώνουμε επιστημονικές εκδηλώσεις με αφορμή γεγονότα όπως η Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής. Υποστηρίζουμε με θέρμη τις αρχές της σωστής διατροφής, που ας μη ξεχνάμε ότι αποτελούν σημαντικό μέσο για την προαγωγή της υγείας!

grigorakis-editorial-upografh


grigorakis75x100Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
[email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ