Gallery

Επικοινωνία

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής…

διαιτολογος-δημητρης-γρηγορακης-συνέντευξη-παγκοσμια-ημερα-διατροφης…εξηγεί τους λόγους που είναι τόσο σημαντική αυτή η μέρα για την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Τι εκφράζει και πόσο σημαντική είναι Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής;
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής για την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αντιπροσωπεύει το κορυφαίο διατροφικό γεγονός της χρονιάς!  Στην ουσία αποτελεί μία ημέρα που η Ομάδα μας θεωρεί καθήκον να αφιερώνει ολοκληρωτικά στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας. Η ημέρα αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ακριβώς την ημερομηνία που πριν από 66 χρόνια ιδρύθηκε ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO). Στις 16/10/1945 ιδρύθηκε ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) και από τότε αυτή η επέτειος εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.
Κατά την προσωπική μου άποψη, η ημέρα αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια ημέρα» της επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας! Είναι μία ημέρα που ουσιαστικά μας καλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Γιατί η Επιστημονική Ομάδα  ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής;
Στην Ελλάδα η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ και πολλά χρόνια εορτάζει την ημέρα αυτή με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ιδιαίτερα τα 7 τελευταία χρόνια, από το 2007, διοργανώνει πολυήμερες εκδηλώσεις που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού. Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκινούν με τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοινώνεται το πρόγραμμα των δράσεων. Οι ολοήμερες Διαδραστικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κοινού πραγματοποιούνται τόσο σε συνεργασία με την ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, όσο και ξεχωριστά από τη Ομάδα μας. Κορυφαίο γεγονός πάντα αποτελεί η βραδινή εκδήλωση της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.  

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια (από το 2009) προστέθηκαν στην δημιουργική μας Ομάδα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και τα περιοδικά «FORMA» και «Παιδί & Νέοι Γονείς» των ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, με τα οποία συνδιοργανώνουμε μαζί ένα σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων που αφορούν στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας και σε διαδραστικές εκδηλώσεις σε ανοικτό χώρο για το κοινό.   

Επομένως, η Επιστημονική Ομάδα  ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής!
Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «μιλάει» πάντα με έργα, στοχεύοντας στην απόλυτη ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Η Επιστημονική μας Ομάδα ανεβάζει τον πήχη της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο σε πολύ υψηλό επίπεδο και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά!

Τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι φετινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής;
Εδώ και χρόνια η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ έχει ταυτιστεί απόλυτα με το λαμπερό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου. Η ημέρα αυτή έχει διπλή σημασία για εμάς και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε αναγάγει τις εκδηλώσεις αυτές σε απόλυτο διατροφικό θεσμό! Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας και φέτος, ενάντια στην οικονομική κρίση, εορτάζουμε ξανά με λαμπρότητα την ημέρα αυτή με πολυάριθμες διαδραστικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά οι φετινές μας εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου, με θέμα: “Είμαι ότι τρώω” – Έξυπνες λύσεις διατροφής για όλους.
    Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα περιοδικά FORMA και ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ της ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.
  2. Ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, το πρωί τις Τρίτης 16 Οκτωβρίου 2013 στον πεζόδρομο της οδού Δελφών και Σκουφά στο Κολωνάκι, έξω από το BAR – RESTAURANT “ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ” (Δελφών 5 – Κολωνάκι), για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής – ποιοτικής διατροφής. 
  3. Το βράδυ της Τρίτης 16/10/2013 – ώρα 20:00΄ στο BAR – RESTAURANT “ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ” (Δελφών 5 – Κολωνάκι), θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με θέμα: Βελτιώνω τη διατροφή μου, υγιεινά & γευστικά! Η συγκεκριμένη εκδήλωση περιλαμβάνει εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και στη συνέχεια της βραδιάς θα ακολουθήσει Coctail party προς τιμήν των προσκεκλημένων.
  4. Διήμερες διαδραστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 σε συνεργασία με τα περιοδικά FORMA και ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ της ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, στο εμπορικό κέντρο “Avenue” με σύνθημα: «Διατροφικά Μενού με… νου: Προσέχω τη διατροφή – Προσέχω την υγεία μου!»

Ποιο ακριβώς είναι το φάσμα δραστηριοτήτων της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;
Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αναπτύσσει δραστηριότητες σε ολόκληρο το φάσμα των Υπηρεσιών Διατροφής που περιλαμβάνουν: Διαιτολογική Υποστήριξη, Εταιρική Υποστήριξη, Περιοδικό Λόγω… διατροφής, e-Υπηρεσίες, Εκδόσεις Βιβλίων και Ενημερωτικών εγχειριδίων, Έρευνα και Διοργάνωση Επιστημονικών Εκδηλώσεων.

Την συνέντευξη επιμελήθηκε ο
Γιώργος Τσιάνης, Product Manager ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Περισσότερες Συνεντεύξεις ΕΔΩ!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *