Επίσκεψη Luca Barilla στις εγκαταστάσεις του Μύλου της Barilla Hellas στο Βόλο

Επίσκεψη Luca Barilla στις εγκαταστάσεις του Μύλου της Barilla Hellas στο Βόλο

episkepsi-luca-barilla-egkatastaseis-milou-barilla-hellas-volo

…με αφορμή την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης ύψους 1.230.000 ευρώ.

Η νέα επένδυση στο Μύλο του Βόλου εξασφαλίζει:

  • αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας κατά 33% στους 63.000 τόνους σιμιγδάλι
  • δυνατότητα παραγωγής σιμιγδαλιού ολικής άλεσης
  • απορρόφηση επιπλέον 20.000 τόνων σκληρού σίτου εγχώριας αγροτικής παραγωγής
  • μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 15%

Luca Barilla, αναπληρωτής Πρόεδρος της εταιρείας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Barilla Hellas στο Βόλο με αφορμή την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης στο Μύλο.

Η επένδυση αυτή ξεπέρασε το 1.200.000 ευρώ και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 70 εκατομμύριων ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε 6 μήνες και περιελάβανε, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής για σιμιγδάλι ολικής άλεσης και την τοποθέτηση μηχανημάτων νέας, προηγμένης τεχνολογίας που θα οδηγήσουν σε μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία απαιτείται κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, κατά 15%. επιπλέον. Σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ο Μύλος στο Βόλο έχει ήδη καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις καθώς από το 2012, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί κατά 20% και η κατανάλωση νερού κατά 62%.

Ο Διευθυντής του Μύλου κ. Τάσος Κοτζιάς δήλωσε ότι «σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης, διαρκούς προσπάθειας για διεύρυνση της συνεργασίας μας με τους Έλληνες αγρότες, διαρκούς έρευνας για ακόμα καλύτερο ελληνικό σιτάρι. Η καινούργια επένδυση έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες που κάνουμε αυτά τα 15 χρόνια ανοίγοντας νέες προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Με τη νέα γραμμή παραγωγής ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο αυξάνει την παραγωγική του δυναμικότητα κατά 33% και πλέον θα μπορεί να παράγει περίπου 63.000 σιμιγδάλι από 48.000 τόνους που ήταν μέχρι σήμερα.

Η νέα επένδυση δίνει την δυνατότητα στην Barilla Hellas να παράγει και σιμιγδάλι ολικής άλεσης, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες της εταιρείας και εξοικονομώντας επιπλέον πόρους καθώς η εταιρεία δεν θα χρειάζεται πλέον να καταφεύγει σε προμήθεια σιμιγδαλιού από εξωτερικούς προμηθευτές.

Οι επενδύσεις της Barilla στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία απορροφώντας ακόμα μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας αγροτικής παραγωγής και παράγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα στην Ελλάδα. Παράλληλα, ισχυροποιείται η στρατηγική επιλογή της εταιρείας για αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που προσφέρει η χώρα μας ως φυσικός πόλος επιχειρηματικής πρόσβασης στις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Author: Care24.gr

Share This Post On