Gallery

Επικοινωνία

Το φιλέτο κοτόπουλου είναι αγαπημένη επιλογή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 4κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 300 γρ. κίτρινο τυρί FINA
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό λαχανικών
  • Λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά.
  2. Ανοίγουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα χτυπάμε ελαφρά να λεπτύνουν, αλατοπιπερώνοντας το εσωτερικό τους.
  3. Κόβουμε το τυρί FINA σε μπαστουνάκια.
  4. Στρώνουμε στη μια πλευρά του φιλέτου τα μανιτάρια με το τυρί και διπλώνουμε προσεκτικά και σφιχτά δημιουργώντας ένα ρολό το οποίο δένουμε με σπάγκο.
  5. Σοτάρουμε τα ρολά ελαφρά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
  7. Δένουμε την σάλτσα με λίγο αλεύρι.
  8. Σερβίρουμε με πουρέ λαχανικών ή με λαχανικά στη σχάρα.