Το φιλέτο κοτόπουλου είναι αγαπημένη επιλογή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα.
Υλικά (4 μερίδες)
- 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
- 4κρεμμυδάκια φρέσκα
- 300 γρ. κίτρινο τυρί FINA
- 70 ml λευκό κρασί
- 150 ml ζωμό λαχανικών
- Λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά.
- Ανοίγουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα χτυπάμε ελαφρά να λεπτύνουν, αλατοπιπερώνοντας το εσωτερικό τους.
- Κόβουμε το τυρί FINA σε μπαστουνάκια.
- Στρώνουμε στη μια πλευρά του φιλέτου τα μανιτάρια με το τυρί και διπλώνουμε προσεκτικά και σφιχτά δημιουργώντας ένα ρολό το οποίο δένουμε με σπάγκο.
- Σοτάρουμε τα ρολά ελαφρά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
- Δένουμε την σάλτσα με λίγο αλεύρι.
- Σερβίρουμε με πουρέ λαχανικών ή με λαχανικά στη σχάρα.