Ξέρεις ότι το αρχικό “Ε” που βλέπεις στις ετικέτες τροφίμων είναι ένας κωδικός ταξινόμησης που αντιστοιχεί σε κάποιο πρόσθετο τροφίμων, το οποίο έχει αξιολογηθεί ως ασφαλές και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε); Τα πρόσθετα τροφίμων χρησιμοποιούνται μόνο όταν και όπου χρειάζονται και στις ποσότητες που επιτρέπεται για να βελτιώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως την υφή και τη γεύση και να προστατεύουν τα τρόφιμα από την ανάπτυξη μικροοργανισμών.