Gallery

Επικοινωνία

Απλά και γευστικά μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινή μας διατροφή με τους διατροφικούς συνδυασμούς με ψωμί του τοστ «PLUS» που σας προτείνει το Logodiatrofis.gr

Ψωμί του τοστ «PLUS», αυγό, αβοκάντο και ελαιόλαδο.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 φέτα ψωμί του τοστ «PLUS»
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σ λιωμένο αβοκάντο ή 30γρ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ. γ ελαιόλαδο

Διατροφικό Tip: Το ψωμί «PLUS» ως ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα

Το ψωμί «PLUS» περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, όπως βιταμίνη D, ασβέστιο, φολικό οξύ και σίδηρο.

Το ασβέστιο και η βιταμίνη D συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, ενώ το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Το αυγό έχει μεγάλη θρεπτική αξία και σχετικά λίγες θερμίδες. Είναι και αυτό πλούσιο σε βιταμίνη D. Περιέχει επίσης, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως ριβοφλαβίνη (Β2) και βιταμίνη Β12, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Επιπλέον, το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στο αίσθημα του κορεσμού και στη διατήρηση υγιούς βάρους.

French toast με ψωμί τοστ «PLUS», μπανάνα και αμυγδαλοβούτυρο

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ «PLUS»
  • 1 μπανάνα
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σ αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 φλ. Γάλα
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

ΒΗΜΑΤΑ

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αβγό, τη βανίλια και λίγη ζάχαρη άχνη.
  2. Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες και αλείφουμε τέσσερις φέτες ψωμιού με αμυγδαλοβούτυρο.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μερικές από τις ροδέλες μπανάνας και «κλείνουμε» τη μία φέτα τοστ με την άλλη.
  4. Πιέζουμε, ώστε να κλείσουν καλά τα τοστ.
  5. Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ. σ ελαιόλαδο και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί.
  6. Βουτάμε το τοστ στο μείγμα με το αβγό και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο τηγάνι.
  7. Περιμένουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα σερβίρουμε στο πιάτο.

Επιλέγοντας το ψωμί «PLUS» λαμβάνεις απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου, όπως βιταμίνη D, ασβέστιο, φολικό οξύ και σίδηρο.

Το φολικό οξύ είναι πολύ σημαντικό για όλες τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ενώ ο κίνδυνος ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα μειώνεται σημαντικά, όταν λαμβάνεται φολικό οξύ συμπληρωματικά σε μια υγιεινή διατροφή, πριν από και κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κύησης.

Το ασβέστιο μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην απώλεια βάρους, καθώς έρευνες που έχουν διεξαχθεί υποδεικνύουν ότι ωθεί τις καύσεις και εμποδίζει τη συσσώρευση του λίπους.

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι πιο πλούσια πηγή ασβεστίου, φυτικών ινών, βιταμίνης Ε και μονοακόρεστων λιπαρών. Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή πέψη και λειτουργία του εντέρου. Από την άλλη η βιταμίνη Ε, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα σαν αντιοξειδωτικό για την προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Μια μερίδα μπανάνας μας παρέχει το 15% της καθημερινής απαίτησης για βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών. Βοηθά επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου που συγκρατεί μαζί τους μυς, τα οστά και άλλους ιστούς.

Μαριάννα Μόνου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr