Gallery

Επικοινωνία

Η δίαιτα έχει συνδεθεί με την αποχή από αγαπημένες γεύσεις όπως τα γλυκά.

Ευτυχώς, η αλήθεια απέχει από την παραπάνω πεποίθηση, μιας και η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των τροφών, αρκεί να προσέξουμε τα υλικά παρασκευής, την ποσότητα και τη συχνότητα κατανάλωσης

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλει η βιομηχανία τροφίμων παρέχοντας στην αγορά σειρές επιδορπίων χωρίς ζάχαρη, με φυσικά γλυκαντικά (π.χ. στέβια), χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από τα αντίστοιχα «συμβατικά».

Ιδανικά δηλαδή για αυτούς που ακολουθούν μία δίαιτα αδυνατίσματος και ταυτόχρονα επιθυμούν να απολαμβάνουν το γλυκό τους.

Επιπλέον, άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή αυτά που παρουσιάζουν διαταραγμένο μεταβολισμό γλυκόζης (ινσουλινοαντίσταση ή δυσανοχή στη γλυκόζη), μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τη συγκεκριμένη καινοτομία της βιομηχανίας τροφίμων.

Ο λόγος είναι πως οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται στα επιδόρπια χωρίς ζάχαρη δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Αυτό γίνεται διότι περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες διευκολύνουν αφ΄ ενός την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και αφ΄ ετέρου συμβάλλουν στην αποτελεσματική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα προϊόν χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη κατάλληλο για άτομα που προσέχουν το σάκχαρό τους αλλά και γι’ αυτά που επιθυμούν τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του σωματικού τους βάρους.

Τα επιδόρπια χωρίς ζάχαρη περιέχουν φυσικό γλυκαντικό από εκχύλισμα του φυτού stevia.

Οι συγκεκριμένη γλυκαντική ουσία έχει το πλεονέκτημα πως δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό κι έτσι δεν παρέχει θερμίδες. Οπότε μπορείτε να καταναλώσετε χωρίς τύψεις το αγαπημένο σας γλυκό και υπάρχει πλήθος επιλογών ανάλογα με το τι προτιμάτε.

Αρχικά, η μείωση της ζάχαρη στην καθημερινότητα μπορεί να γίνει με τη χρήση επιτραπέζιου γλυκαντικού που περιέχει εκχύλισμα από το φυτό στέβια (γλυκοζίτες στεβιόλης).

Το επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη είναι ιδανικό για καφέ και δροσερά ροφήματα. Επίσης, διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο ή το βράσιμο και για αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσετε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε κάθε γλυκιά σας δημιουργία (π.χ. κέικ, τούρτα, μωσαϊκό).

Για όσους θέλουν κάτι πιο σίγουρο και εύκολο μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία μιγμάτων αυτό που επιθυμούν και με λίγο γάλα ή νερό να προετοιμάσουν γρήγορα και εύκολα ένα απολαυστικό γλυκό χωρίς να επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες το διατροφικό τους πρόγραμμα. Εμάς τα αγαπημένα μας είναι η ανάλαφρη σοκολατένια μους, τα δροσερά ζελέ, το αφράτο μιλφέιγ και η ανεπανάληπτη κρέμα καραμελέ.

Με τις νέες προτάσεις της βιομηχανίας τροφίμων οι δεύτερες σκέψεις που συνοδεύουν την επιθυμία για γλυκό αποτελούν παρελθόν! Οι προτάσεις αυτές μπορούν άνετα να εντάσσονται στα πλαίσια ενός ευρύτερα υγιεινού διαιτολογίου αλλά και τρόπου ζωής, ο οποίος θα πρέπει να συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη σωστή διατροφή.

[showpost show=content]8184[/showpost]

Συνταγές για διαιτητικά γλυκά θα μπορούσατε να βρείτε στο ακόλουθο link: http://www.sweetandbalance.gr/syntages