Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να λερωθούμε με μάσκαρα, ή μολύβι και να γίνει λεκές.
Όταν η περιοχή είναι ενυδατωμένη, τα προϊόντα μπορεί να τρέξουν. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε μπορεί να κάνουμε κάποια κίνηση με τα χέρια, να τρίψουμε το μάτι και να λερωθούμε. Τέλος τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μπορεί να μην είναι καν αδιάβροχα.

Πώς μπορούμε να το αποφύγουμε;

Καλό είναι να αποφεύγουμε τις υπερβολές με την ενυδάτωση της συγκεκριμένης περιοχής. Να είμαστε γενναιώδορες με την κρέμα ματιών, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όχι την ημέρα, για να αποφεύγουμε την υγρασία στην περιοχή. Ύστερα με μία διάφανη πούδρα, μπορούμε να δώσουμε matte αποτέλεσμα και έτσι τίποτα να μην τρέξει καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος θα πρέπει να είμαστε σίγουρες ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι αδιάβροχα.

Τι κάνουμε αν λερωθούμε;

Είναι λάθος να τρίβουμε με το χέρι μας την περιοχή κάτω από τα μάτια, για να βγάλουμε το λεκέ. Πρώτον κάνουμε κακό στο δέρμα, όπου είναι ιδιαίτερα λεπτό εκεί και ύστερα αφαιρούμε ό,τι προϊόν έχουμε τοποθετήσει concealer-foundation.
Με ταμποναριστές-απαλές κινήσεις αφαιρούμε το λεκέ ή χρησιμοποιούμε ντεμακιγιάζ και κάνουμε ξανά το μακιγιάζ από πάνω.
Επίσης ποτέ δεν καλύπτουμε το λεκέ από πάνω με κάποιο προϊόν, όπως concealer. Θα παστώσουμε το πρόσωπό μας και ύστερα η περιοχή θα αλλάξει χρώμα, πιθανότατα θα γίνει γκρι.

Πηγή:jenny.gr