Gallery

Επικοινωνία

Κολοκυθόσουπα με φασκόμηλο και μέλι ATTIKH

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο με υπέροχη γλυκιά γεύση!

 Μερίδες: 4  Χρόνος προετοιμασίας: 5′  Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά:
  • 500 γρ. πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 700 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 3 φύλλα φασκόμηλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • γιαούρτι ή γάλα καρύδας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κολοκύθα, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι ΑΤΤΙΚΗ, το φασκόμηλο, το κύμινο και το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 25 περίπου λεπτά, αν χρειαστεί διορθώνουμε με αλάτι. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε την σούπα σε μπωλάκια, προσθέτοντας λίγο γιαούρτι ή γάλα καρύδας.

Διατροφικό σχόλιο

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Περιέχει βιταμίνη A, C και E οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών ουσιών. Είναι επίσης, πλούσια σε καροτένιο, όπως το καρότο, και ακόμη περιέχει σίδηρο και φυλλικό οξύ. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Το φασκόμηλο από τη μεριά του, είναι ένα βότανο με έντονη μυρωδιά και γεύση, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται κατά του κρυολογήματος και των φλεγμονών και να καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαρυγγίτιδας.

Το μέλι που χρησιμοποιούμε στη συνταγή έρχεται και δένει με τα υπόλοιπα υλικά μας προσφέροντας στο πιάτο μοναδική γεύση. Είναι γεμάτο από αντιμικροβιακές ιδιότητες που ενισχύουν την άμυνά του οργανισμού μας. Μαζί με το φασκόμηλο, απογειώνεται γευστικά η συνταγή μας, προσφέροντας ικανοποίηση και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.