Κορμός Σοκολάτας με παξιμάδι σικάλεως

Ο κορμός σοκολάτας με το παξιμάδι σικάλεως θα γίνει το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό γεύμα!

Υλικά

  • 180γρ άχνη ζάχαρη
  • 180γρ καρύδια
  • 340γρ παξιμάδια σικάλεως Το Μάννα Τσατσαρωνάκη
  • 100γρ κουβερτούρα
  • ¼ φλιτζάνι γάλα
  • 100γρ βούτυρο
  • 80γρ σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα και την άχνη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Ζεσταίνουμε και την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπόλ σπάμε τα παξιμάδια, τα καρύδια και προσθέτουμε και το κακάο. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε όλα τα υγρά στοιχεία.
  4. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Διατροφικό σχόλιο

O κορμός πρόκειται για ένα παλιό αλλά αγαπημένο γλυκό, πανεύκολο και πολύ νόστιμο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Η προσθήκη παξιμαδιών σικάλεως που περιέχουν αυξημένες φυτικές ίνες, ωφελούν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Επίσης αποτελούν καλή πηγή ανόργανων μετάλλων, σιδήρου, μαγνησίου, ασβεστίου και φωσφόρου.

Μεγάλο διατροφικό πλεονέκτημα του κορμού είναι το κακάο και η κουβερτούρα που περιέχει, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή) που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν τη ροή αίματος και να προλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου.

Είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Α και Ε, όπως επίσης και καλά λιπαρά οξέα.

Author: Care24.gr

Share This Post On