Το κοτόπουλο πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραπέζι

Το κοτόπουλο χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό τραπέζι.

Ωστόσο, ποιο κοτόπουλο είναι πιο ποιοτικό και πιο ασφαλή για κατανάλωση; Από τι εξαρτάται η ποιότητα του;

Η διατροφή του κοτόπουλου είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητά του.

Μια εξαιρετική επιλογή για όλη την οικογένεια είναι το κοτόπουλο που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές (καλαμπόκι και σόγια) και αγνό ελαιόλαδο.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η χρήση του ελαιολάδου συγκριτικά με τα υπόλοιπα σπορέλαια;

Μετά από πολλές επιστημονικές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο αποτελεί ισχυρότατο όπλο έναντι πολλών χρόνιων νοσημάτων.

Η ωφέλιμη δράση του ελαιολάδου οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα να λειτουργούν συνδυαστικά και να περιορίζουν αποτελεσματικά το οξειδωτικό στρες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζοντας την καρδιά και τα αγγεία!

Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου είναι:

  • Τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε),
  • Φαινόλες
  • Σκουαλένιο
  • Αρωματικές ενώσεις
  • Φυτοστερόλες
  • Ολευρωπαΐνη

Από αυτά τα θρεπτικά συστατικά ξεχωρίζει η λιποδιαλυτή βιταμίνη E, η οποία λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το ανοσοποιητικό μας από ξένους εισβολής, όπως βακτήρια. Επίσης, συμβάλλει στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην πρόσληψη σχηματισμού θρόμβων.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε ενισχύονται από τη δράση άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως είναι το σελήνιο.

Ποια είναι τα υπόλοιπα οφέλη του σελήνιού στην υγεία μας;

Το σελήνιο εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών, μειώνει το οξειδωτικό στρες και κατά επέκταση τις καταστροφικές βλάβες που προκαλεί αυτό στα κύτταρα και στους ιστούς μας. Επιπρόσθετα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει διάφορους δείκτες φλεγμονής.

Πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν επικεντρωθεί στην συνεισφορά του σεληνίου στην παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και γενικότερα στη λειτουργία του θυρεοειδού αδένα, στην έναρξη αλλά και στην εξέλιξη νευρολογικών παθήσεων, όπως στο Αlzheimer, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σε καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς και σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Συνεπώς, η διατροφή του κοτόπουλου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ποιότητα του. Ο συνδυασμός όλων αυτών των θρεπτικών συστατικών κάνει το κοτόπουλο μοναδικό τρόφιμο στην καθημερινή μας διατροφή.

Επέλεξε κοτόπουλο, Ελαιοπουλάκι, που τρέφεται αποκλειστικά με φυτικές τροφές, με βάση το καλαμπόκι, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία και ελαιόλαδο.

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο παρακάτω Infographic:

Νάντια Αναγνωστή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Author: Care24.gr

Share This Post On