Gallery

Επικοινωνία

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου…

Ερωτήσεις σχετικά με το μέλι:

1. Πώς διαφέρει η ελληνική μελισσοκομία?

2. Γιατί το ελληνικό μέλι θεωρείται superfood?

3. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού μελιού?

4. Τί διασφαλίζει η διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας του μελιού?

1. Η Ελλάδα είναι από άποψη μελισσοκομικού ενδιαφέροντος μια χώρα με μεγάλη μελισσοκομική παράδοση και τεχνογνωσία.

Τα χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Έλληνες μελισσοκόμοι δίνουν το μοναδικό ελληνικό μέλι.

Η ιδιομορφία της ελληνικής φύσης και η νομαδικότητα της ελληνικής μελισσοκομίας προσφέρουν μέλια πυκνόρρευστα με ποικίλες χαρακτηριστικές γεύσεις, αρώματα και χρωματισμούς σε ρευστή κατά κανόνα μορφή που ξεχωρίζουν από τα αντίστοιχα μέλια ξένων χωρών γιατί δημιουργούν χαρακτηριστικές ελληνικές ποιότητες.

Είναι ουσιώδες ότι η γεύση του θυμαριού είναι μοναδική στον κόσμο.

Αλλά και το ελληνικό πευκόμελο ή και έλατο ανήκουν στις σπάνιες ποιότητες ανά τον κόσμο.

2. Είναι το απόλυτο δώρο της φύσης στον άνθρωπο που υπάρχει στη ελληνική διατροφή αιώνες!

Ήδη, από το 7.000 π.Χ. οι άνθρωποι συγκέντρωναν και έτρωγαν το µέλι από τις κηρήθρες των άγριων μελισσών.

Πολλές αξίες του µελιού ήταν από τότε γνωστές. Ήταν το µόνο γλυκαντικό στην διατροφή τους ενώ το χρησιμοποιούσαν και για τις θεραπευτικές ιδιότητές του.

Σήµερα γνωρίζουμε ακόµα περισσότερα για το µέλι. Έχει αποδειχθεί πως βοηθάει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Θωρακίζει τον οργανισµό, καταπολεµάει τον ιό της γρίπης, τον βήχα, κάνει καλό στην καρδιά και είναι γεµάτο αντιοξειδωτικά, ενώ είναι γνωστό και για την κυταρροπροστατευτική του δράση.

Η ιδανική λύση στην αντικατάσταση της ζάχαρης, πάει µε όλα τα ροφήµατα, είναι νόστιµο κι η διατροφική του αξία ανυπέρβλητη!

Είναι φυσικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας µε πάρα πολλές ουσίες που µας κάνουν καλό, όπως αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα.

3. Το ελληνικό μέλι είναι ένα από τα καλύτερα ποιοτικά στον κόσμο.

Η ποιότητα του είναι άριστη γιατί είναι ανεπεξέργαστο, φυσικό, ανόθευτο και έχει ιδιαίτερη ευχάριστη γεύση και άρωμα που προέρχεται από ποικιλία αγριολούλουδων της ελληνικής γης.

Είναι πυκνόρρευστο, ξεχωριστό σε ουσίες, άρωμα και γεύσεις.

Η ελληνική χλωρίδα, λόγω των κλιματολογικών και εδαφολογικών συνθηκών, έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει σε μικρές σχετικά εκτάσεις πλούσια ποικιλία φυτών, μοναδικό χαρακτηριστικό της χώρας μας.

Έτσι το ελληνικό μέλι προσφέρει μία μοναδικότητα σε σύγκριση με τα αραιά σε πυκνότητα μέλια του εξωτερικού, τα οποία προέρχονται συνήθως από μονοκαλλιέργειες (μόνο από ένα φυτό).

Η χώρα μας φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία σπάνιων αγριολούλουδων, θυμαριού και άλλων αρωματικών φυτών, από τα οποία 1.500 φύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

4. Η διαδικασία τυποποίησης του μελιού διασφαλίζει την υψηλή ποιότητά του, καθώς ακολουθούνται κάθε φορά συγκεκριμένες διεργασίες από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας που το συσκευάζει.

Για το μέλι Αττική συλλέγονται μέλια από όλα τα μέρη της Ελλάδος και καθημερινά υπάρχει ειδική ομάδα γευσιγνωστών που τα δοκιμάζει και τελικά τα επιλέγει.

Κάθε σταγόνα µελιού περνάει µέσα από αυστηρούς ελέγχους που διενεργεί το Τµήµα ∆ιασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας – ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια της Ευρώπης και στο τέλος συσκευάζεται σε ασφαλείς και ελεγμένες συσκευασίες. Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!