Gallery

Επικοινωνία

Με κολοκυθάκια, μπιζέλια και φρέσκα βότανα για το τέλειο brunch

mini-omeletes

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

(για 6 μικρές ομελέτες)

  • 30g δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness
  • 4 αυγά
  • 1 κολοκυθάκι
  • Μερικά σχοινόπρασα
  • 40g μεγάλα φρέσκα μπιζέλια
  • 30g φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αλατοπίπερο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
  2. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε μπιζέλια, δημητριακά, σχοινόπρασα, ψιλοκομμένες άκρες από φρέσκα κρεμμυδάκια και θρυμματισμένη φέτα.
  4. Με αποφλοιωτή, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λωρίδες.
  5. Στοιβάζουμε 3-4 λωρίδες σε σχήμα σκάλας, γύρω από τις κάθετες άκρες κάθε φόρμας σιλικόνης.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο κάθε φόρμας.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30′ μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  9. Με μαχαιράκι ξεκολλάμε τον περίγυρο κάθε ομελέτας.
  10. Καλύπτουμε με θρυμματισμένη φέτα και λεπτές λωρίδες σχοινόπρασα.