Gallery

Επικοινωνία

%image_alt%

Η πρώτη και βασική αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων υγείας που προκύπτουν στην πορεία της ζωής θα πρέπει να έχει κυρίως διατροφοκεντρικό χαρακτήρα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η διατροφή ρυθμίζει (ή απορυθμίζει ανάλογα με την ποιότητα της) τις λειτουργίες του αμυντικού συστήματος.Διάφορες χρόνιες παθήσεις (π.χ. αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ.) το φέρουν ως επίκεντρο των γενεσιουργών αιτιών τους. Επομένως, στην περίπτωση αυτή το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η διατροφική παρέμβαση.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω εκείνον που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπέρτασης και καταφεύγει στα φάρμακα, ενώ με καθημερινή κατανάλωση μουρουνέλαιου θα μπορούσε να έχει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το σάκχαρο, την υψηλή χοληστερόλη (υπερλιπιδαιμίες) και τόσαπαθολογικά προβλήματα. Εσείς τι πιστεύτε ότι θα συμβεί τελικά στην πορεία της ζωής των ατόμων που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη πρακτική; Πολύ απλά θα παραμείνουν απόλυτα εξαρτημένοι από τα φάρμακα με αποτέλεσμα το ένα πρόβλημα να φέρνει το άλλο, ακόμη περισσότερα φάρμακα και τελικά μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση υγείας.

Το μουρουνέλαιο είναι γνωστό στην Ελλάδα τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την πρόληψη της ραχίτιδας και την καλή σκελετική ανάπτυξη των παιδιών και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Θα έλεγα ότι χαρακτήρισε διατροφικά τα παιδιά εκείνης της γενιάς. Πράγματι το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο σε διατροφική αξία.Αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: DHA (600 mg/5ml) και ΕΡΑ (400 mg/5ml), όπως και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D (10 μg/5ml). Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α (250 μg/5ml) και βιταμίνη Ε (10 mg/5ml) για αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3 (mollers.gr).

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα όμως του μουρουνέλαιου είναι ότι περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό συνύπαρξης βιταμίνης D και ω-3 λιπαρών, τον οποίο δεν θα βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Η θρεπτική υπεροχή του συγκεκριμένου συνδυασμού έγκειται στο γεγονός ότι προσφέρει ταυτόχρονα Ανοσορρυθμιστική και Αντιφλεγμονώδη προστασία. Επίσης, είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D ως λιποδιαλυτή βιταμίνη απορροφάται στο μέγιστο όταν συνυπάρχει με περιβάλλον λίπους, γεγονός το οποίο συμβαίνει απόλυτα στην περίπτωση του μουρουνέλαιου. Επιπλέον,περιλαμβάνονται και «αντιοξειδωτικές» βιταμίνες (βιταμίνη Ε και βιταμίνη Α). Αυτό σημαίνει ότι το μουρουνέλαιο σας προσφέρει παράλληλα και σημαντική Αντιοξειδωτική ασπίδα. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον αυτό τρίπτυχο είναι καθοριστικής σημασίας στην περίπτωση της διατροφικής διαχείρισης τωνδιαφόρων παθολογικών διαταραχών.

Στην Ελλάδα σήμερα διατίθεται μουρουνέλαιο πραγματικά υψηλής ποιότητας το οποίο με κάθε ειλικρίνεια θα σας αναφέρω ότι τόσο λαμβάνω εγώ, όσο το δίνω και στο γιό μου Νικόλα και φυσικά το συστήνω σε όλους τους πελάτες μου. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το μουρουνέλαιο MÖLLER’S!

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα διάφορα προϊόντα MÖLLER’S που προσφέρονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά…

Για ενήλικες:

MÖLLER’S ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ ΥΓΡΟ

• Προϊόν κατάλληλο για όλη την οικογένεια! Το προϊόν διατίθεται στις γεύσεις Natural (φυσική γεύση), Lemon και Tutti-Frutti. Η γεύση Natural είναι η παραδοσιακή, όχι ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση του μουρουνέλαιου, βελτιωμένη, πάντως, λόγω των εξελιγμένων τεχνικών παραγωγής της MÖLLER’S και της αποτροπής οξείδωσης. Οι γεύσεις Lemon καιTuttiFrutti είναι αυτές που προτιμώνται περισσότερο, λόγω της αρεστής γεύσης τους.

MÖLLER’S FORTE ΚΑΨΟΥΛΕΣ

• Το Möller’s Forte σε κάψουλες είναι συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο και μουρουνέλαιο σε αναλογία 3:1. Αποτελεί πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D3. Το προϊόν προορίζεται για μεγάλα παιδιά που είναι σε θέση να καταπιούν κάψουλες και ενήλικες που προτιμούν αυτόν τον εύχρηστο τρόπο λήψης των ωμέγα-3: μόλις 2 κάψουλες την ημέρα. Συνιστάται για τη συμπλήρωση της διατροφής με ωμέγα-3 (DHA και EPA) και βιταμίνη D.

Για παιδιά:

MÖLLER’S ΨΑΡΑΚΙΑ – ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ

• Τα Ψαράκια Ωμέγα-3 Möller’s με ιχθυέλαιο είναι πολύ εύγευστα ζελεδάκια με φυσικά ωμέγα-3 και φυσική βιταμίνη D3, όπως και το μουρουνέλαιο Möller’s! Αποτελούν υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής, περιέχουν συστατικά απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του νεαρού οργανισμού και αποτελούν το ιδανικό υγιεινό συμπλήρωμα για τα παιδιά εκείνα που δυσκολεύονται να πάρουν το μουρουνέλαιό τους. Ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά θα λατρέψουν τα ζελεδάκια MÖLLER’S!Δεν περιέχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες και τεχνητά γλυκαντικά.

Σημείωση: Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το προϊόν αυτό στην Ελλάδα. Πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

MÖLLER’S ΥΓΡΟTutti Frutti

• Προϊόν κατάλληλο για τα παιδιά! Η γεύση Tutti Frutti είναι αυτή που προτιμάται από την πλειοψηφία των παιδιών. Τους παρέχει τις πολύτιμες ιδιότητες του μουρουνέλαιου σε συνδυασμό με μία πολύ ευχάριστη γεύση.

Συμπερασματικά, τα ηπατοϊχθυέλαια (μουρουνέλαιο) λειτουργούν έμμεσα ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και μπορούν να ενισχύουν αποτελεσματικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι θετικές ιδιότητες στην υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση μουρουνέλαιου είναι πολλαπλές. Βέβαια, προκειμένου να υπάρξει το όφελος υγείας που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας.

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 – Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 – Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr