
Ο ντάκος ως πλήρες, ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 10-12 παξιμάδια χαρουπιού Το Μάννα Τσατσαρωνάκης
- 10 ντοματίνια
- 10 φύλλα Ρόκας
- 2 κ.σ κατίκι
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη ρόκα, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τα παξιμάδια, βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια και έπειτα προσθέτουμε και το κατίκι.
- Στο τέλος συμπληρώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
Διατροφικό Tip: Ο ντάκος ως πλήρες, ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα!
Επιλέγοντας παξιμάδια χαρουπιού το γεύμα σας θα έχει ισχυρή θρεπτική αξία λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ η παρουσία ελαιολάδου σε αυτά δρα προστατευτικά έναντι πολλών παθήσεων.
Η προσθήκη ρόκας εκτοξεύει τα θρεπτικά οφέλη του πιάτου, καθώς πέραν της πλούσιας περιεκτικότητας της σε βιταμίνες και μικροστοιχεία, περιέχει πολυφαινόλες, που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Προσθέτοντας τυρί χαμηλών λιπαρών, όπως το κατίκι, προκύπτει ένα πιάτο χαμηλό σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
