Η παράδοση θέλει την πρώτη μορφή μπισκότου να εμφανίζεται περίπου πριν 10.000 χρόνια στην Κίνα.
Στους αρχαίους χρόνους συναντάμε το μπισκότο στην ελληνική κουζίνα όπως και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η ονομασία μπισκότο καθιερώθηκε τον Μεσαίωνα και προέρχεται από το λατινογενές bis-cuit, που σημαίνει ψημένο δυο φορές.
Τα μπισκότα
Τα μπισκότα παρασκευάζονται από απλά και υγιεινά συστατικά. Ανάλογα με την συνταγή, τα μπισκότα περιέχουν διάφορα δημητριακά, όπως σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, κριθάρι, και άλλα συστατικά όπως ζάχαρη, φυτικά έλαια αυγά και γάλα. Τα δημητριακά προσφέρουν φυτικές ίνες, απαραίτητες για τον οργανισμό ενώ τα μπισκότα προσφέρουν επίσης πρωτεΐνες και λιπαρά σε ισορροπημένες αναλογίες. Από πλευράς μικροθρεπτικών συστατικών και ανάλογα με την σύσταση τους παρέχουν ασβέστιο και βιταμίνες όπως ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, φολικό οξύ και άλλα πολυτιμα θρεπτικά συστατικά.
Συστήνονται λοιπόν, ακόμη και σε καθημερινή βάση σε μια ισορροπημένη διατροφή και αποτελούν μια καλή διατροφική λύση για πρωινό ή ενδιάμεσο μικρογεύμα προσφέροντας στον οργανισμό πολύτιμη ενέργεια.
Μερικές ιδανικές επιλογές μπισκότων παρουσιάζονται παρακάτω: