Gallery

Επικοινωνία

Τα παξιμαδάκια λαδιού με κοτοσαλάτα πέρα από υγιεινή και light επιλογή μπορεί να αποτελέσει και ένα πλήρες και συνάμα χορταστικό γεύμα

Υλικά (2 μερίδες)

  • 7-8 παξιμάδια λαδιού «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκης
  • 8-10 Ελιές Πράσινες
  • 1/4 Πιπεριά κόκκινη
  • 1/4 Πιπεριά Πράσινη
  • 1/2 στήθος κοτόπουλο
  • 7-8 φύλλα μαρουλιού
  • Για τη σάλτσα:
  • 3 κ.σ γιαούρτι
  • 1 κ.σ τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Εάν έχουμε κάποιο έτοιμο κοτόπουλο ψητό ή βραστό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  4. Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες και τις πιπεριές σε κύβους.
  5. Σέ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Εκεί προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις ελιές, τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.
  7. Για το σερβίρισμα βάζουμε πάνω σε όλα τα παξιμάδια λαδιού Το Μάννα Τσατσαρωνάκης λίγη ποσότητα απ’ τη σάλτσα.
  8. Έπειτα τοποθετούμε το μαρούλι και από πάνω την κοτοσαλάτα.

Διατροφικό σχόλιο

Τα παξιμαδάκια λαδιού με κοτοσαλάτα πέρα από υγιεινή και light επιλογή μπορεί να αποτελέσει και ένα πλήρες και συνάμα χορταστικό γεύμα, όταν απαρτίζεται από ποικιλία τροφών και επάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Οι πλούσιες φυτικές ίνες από τα λαχανικά σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες τόσο από το κοτόπουλο αλλά και το παξιμάδι θα εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού, διατηρώντας το για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, τα μονοακόρεστα ωφέλιμα λιπαρά οξέα από το κρητικό ελαιόλαδο του παξιμαδιού μειώνουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και η ποικιλία λαχανικών προσδίδουν στο γεύμα πλούσια αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση!