Gallery

Επικοινωνία

Ιδανική νηστίσιμη συνταγή.

Υλικά (για 5 ντακάκια)

  • 5 κριθαρένια παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη
  • 5 γαρίδες
  • 5 κ.σ. ταραμοσαλάτα
  • 1 σκόρδο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ολόκληρες τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 2 λεπτά. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις βάζουμε σε παγωμένο νερό και τις καθαρίζουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ένα ολόκληρο σκόρδο. Μόλις ανεβάσει θερμοκρασία, τηγανίζουμε τις γαρίδες για λιγότερο από 1 λεπτό από κάθε μεριά.
  3. Σε κάθε κριθαρένιο παξιμάδι, βάζουμε περίπου 1 κουτάλια της σούπας ταραμοσαλάτα.
  4. Από πάνω τοποθετούμε τη γαρίδα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.
  5. Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή με κάποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Αυτή η λαχταριστή συνταγή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Έχει υψηλή θρεπτική αξία που οφείλετε τόσο στα κριθαρένια παξιμάδια, στην ταραμοσαλάτα όσο και στις γαρίδες.

Συγκεκριμένα, τα παξιμάδια με μεγάλη περιεκτικότητα σε κριθάρι βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε β-γλυκάνες και ανόργανα συστατικά.

Η ταραμοσαλάτα και οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Επιπλέον, μία μερίδα γαρίδες προσφέρει περισσότερες από 20 βιταμίνες και μέταλλα όπως σελήνιο, βιταμίνη Β12, σίδηρο, φωσφόρο, νιασίνη, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Τέλος, η προσθήκη μαϊντανού και σκόρδου απογειώνει τη συνταγή, όχι μόνο γευστικά, αλλά και διατροφικά, αφού χαρακτηρίζονται ελληνικά superfood χάρη στη αντιοξειδωτική τους δράση και την πλούσια διατροφική τους αξία.