Gallery

Επικοινωνία

Το μαγείρεμα είναι πολύ σημαντικό στάδιο, γιατί καθορίζει την ασφάλεια των τροφίμων,symvoules-kalutero-asfales-mageirema αφού η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τους μικροοργανισμούς. Αντίθετα, το ατελές ψήσιμο, βοηθά στην επιβίωση των μικροοργανισμών ή ακόμα και στον πολλαπλασιασμό τους, όταν γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Για το καλύτερο και πιο ασφαλές μαγείρεμα, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα εξής:

Οδηγίες για σωστό μαγείρεμα:

  • Σκεπάζουμε τις κατσαρόλες με καθαρά καπάκια.
  • Χρησιμοποιούμε πάντα καθαρά σκεύη και εργαλεία.
  • Χρησιμοποιούμε καθαρά λάδια.
  • Εφαρμόζουμε τη σωστή θερμοκρασία και χρόνο, 75οC ή 70οC για 2 λεπτά και για χοιρινό ή μπιφτέκια 68.3οC για 15 δευτερόλεπτα (στο εσωτερικό του τροφίμου).
  • Σε περίπτωση γεμιστών φαγητών πρέπει να γίνεται επαρκές μαγείρεμα των υλικών γέμισης.
  • Ανακατεύουμε το φαγητό τακτικά (πχ σούπες, κρέμες, σάλτσες κτλ).
  • Τα μαγειρευμένα τρόφιμα, πρέπει να καταναλώνονται την ίδια ημέρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα απορρίπτονται, εκτός αν μπουν μετά το μαγείρεμα σε ψυγείο μέσα σε 2 ώρες το πολύ και αφού πρώτα κρυώσουν.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

 ……………….

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ www.logodiatrofis.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *