Gallery

Επικοινωνία

Θρεπτικό και νοστιμότατο κέικ με καραμελωμένο αχλάδι με μέλι!

ΥΛΙΚΑ

  • 125γρ. βούτυρο
  • 180γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125γρ. γάλα
  • 250γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αχλάδια
  • 1κ.σ. βούτυρο για το σωτάρισμα
  • 1κ.γ. μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 1κ.σ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου λιώσει ικανοποιητικά η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά και με σειρά τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε μαζί με το βούτυρο, το μέλι και την κανέλα.
  4. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο μιας φόρμας και απλώστε τη μισή ποσότητα από τα καραμελωμένα αχλάδια.
  5. Τα υπόλοιπα αχλάδια ρίξτε τα στο μείγμα.
  6. Ρίξτε πάνω από τα αχλάδια το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για περίπου 45 λεπτά.

Διατροφικό σχόλιο

Το αχλάδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και μέταλλα.

Η ένταξη του στη διατροφή μας, με ποικίλους τρόπους, μπορεί να μας βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL Χοληστερόλης, καθώς και στην μείωση του σωματικού μας βάρους.

Επιπλέον, μας παρέχει βελτίωση της ευαισθησίας στην Ινσουλίνη.

To μέλι και η κανέλα, με τη πληθώρα βιταμινών, μετάλλων αλλά και ιχνοστοιχείων, που περιέχουν μας προσφέρουν, καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες αλλά και αντιμικροβιακή δράση.

Το μέλι έχει ακόμα επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ενώ αντίστοιχα, η κανέλα, έχει αντιθρομβωτική δράση και βελτιώνει τον γλυκαιμικό μας δείκτη.

Ο συνδυασμός αυτός, πέρα του ότι, προσφέρει μεγάλη απόλαυση απογειώνει ακόμη και την υγεία μας!