Gallery

Επικοινωνία

Στρούντελ μήλου

Ένα γλυκό που σίγουρα θα λατρέψεις και όχι μόνο για τη γεύση του.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3 μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (400γρ.)
  • 300 ml γάλα
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 30 γρ. μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 2 κ.σ. κανέλα,
  • 3 κ.σ. σταφίδες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την ζάχαρη, την βανιλίνη, το σιμιγδάλι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
  2. Έπειτα ενσωματώστε το βούτυρο, αφήστε στην άκρη να κρυώσει, προσθέστε στην συνέχεια το μέλι και ομογενοποιήστε.
  3. Επαλείψτε μετά κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε κατά μήκος του την ανάλογη κρέμα, λίγες σταφίδες και μήλα.
  4. Πασπαλίστε με κανέλα και τυλίξτε σε σφιχτά ρολά, διπλώνοντας τις άκρες κάθε φύλλου ώστε να μην βγει το μείγμα.
  5. Τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160ο C, για 10 λεπτά.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν, πασπαλίστε προαιρετικά με κανέλα, ζάχαρη άχνη ή μέλι και σερβίρετε.

Διατροφικό σχόλιο

Ένα γλυκό που σίγουρα θα λατρέψεις και όχι μόνο για τη γεύση του.

Το μήλο είναι το πιο γνωστό φρούτο για τα οφέλη του. Πλούσιο σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες όπως Α, C, Ε, Κ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C που περιέχει δρα ως ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την προστασία τους οργανισμού μας από διάφορες ασθένειες.

Στα οφέλη που μας προσφέρει το μήλο συμπεριλαμβάνονται ακόμη και η βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας.

Το σιμιγδάλι από την άλλη, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πέπτεται με πιο αργό ρυθμό. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.

Προσθέτοντας το μέλι απογειώνουμε τη γεύση αλλά ακόμη, προσφέρουμε και στον οργανισμό μας τις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Τέλος, ο συνδυασμός με την κανέλα αποδίδει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων αλλά και ιχνοστοιχείων προσφέροντάς καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες αλλά και αντιμικροβιακή δράση. Μην ξεχνάμε ακόμη, πως η κανέλα έχει αντιθρομβωτική δράση και βελτιώνει επίσης τον γλυκαιμικό μας δείκτη.