Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα παιδιά που πίνουν φυσικούς χυμούς έχουν μικρότερο κίνδυνο για παχυσαρκία, ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον αυτά τα παιδιά καταναλώνουν γενικότερα μια υγιεινότερη δίαιτα. Tα νεότερα επιστημονικά συμπεράσματα επισημαίνουν ότι η κατανάλωση χυμών φρούτων δεν επιβαρύνει το σωματικό βάρος, αλλά ούτε επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη των παιδιών π.χ. με μειωμένο ύψος. Συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2008 στο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine απέδειξε ότι τα παιδιά 2-11 ετών που κατανάλωναν 125 ml χυμό την ημέρα με μέσο ενεργειακό περιεχόμενο 58 kcal, είχαν μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης C, B6, καλίου, ριβοφλαβίνης, μαγνησίου, σιδήρου και φυλλικού οξέος και ταυτόχρονα χαμηλότερη πρόσληψη συνολικού λίπους, κορεσμένου λίπους και προστιθέμενης ζάχαρης, από όσα δεν έπιναν.
Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Πηγή: www.logodiatrofis.gr