Τσάι & εγκεφαλικά

Οι φλαβονόλες μπορούν να μειώνουν κατά 20% την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, τα άτομα που καταναλώνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες φλαβονολών (αντιοξειδωτικά που ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών) έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού.

Το τσάι είναι η σημαντικότερη πηγή σε φλαβονόλες, οι οποίες επίσης βρίσκονται στο κρασί, στο κακάο, στα φρούτα και τα λαχανικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φλαβονόλες είναι η μόνη κατηγορία από την οικογένεια των φλαβονοειδών που υπάρχουν με την ίδια περιεκτικότητα στο μαύρο και στο πράσινο τσάι. Συνεπώς, τα οφέλη τους λαμβάνονται καταναλώνοντας τουλάχιστον 3 φλιτζάνια τσαγιού ανεξάρτητα από το είδος του.

Τα αποτελέσματα αυτά βασίστηκαν στη μετα-ανάλυση 6 μελετών από την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τις ΗΠΑ. Η ερευνητική ομάδα μελέτησε την επίδραση των φλαβονολών στην πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, σε ένα πολύ μεγάλο δείγμα πληθυσμού.
Σε όλες αυτές τις μελέτες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ: www.logodiatrofis.gr
Δημήτρης Γρηγοράκης,
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc

Author: Care24.gr

Share This Post On