Gallery

Επικοινωνία

ψωμί

Το ψωμί, όπως και όλα τα τρόφιμα που έχουν ως βάση τα δημητριακά, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές υδατανθράκων και αδιαμφισβήτητα καταναλώνεται καθημερινά από τους περισσότερους.

Όπως είναι γνωστό, το ψωμί περιέχει θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν σύμμαχό μας στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, καθώς το άμυλό του αποτελεί άμεση πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και η πρωτεΐνη του μας προσφέρει αίσθημα κορεσμού.

Τα οφέλη του ψωμιού πολλαπλασιάζονται όταν τα άλευρα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ενισχύονται με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Έτσι, ύστερα από μεγάλη πανελλαδική έρευνα όπου προσδιορίστηκαν οι διατροφικές ελλείψεις του πληθυσμού, δημιουργήθηκε ψωμί για τοστ εμπλουτισμένο με ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ & βιταμίνη D που ήρθε για να κάνει την αγαπημένη καθημερινή κατανάλωση ακόμα πιο ωφέλιμη, καθώς συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων στοιχείων για τον οργανισμό στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Το ασβέστιο απαραίτητος σύμμαχος στη σκελετική υγεία, ο σίδηρος και το φολικό οξύ βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας και η βιταμίνη D, εκτός από το ρόλο της στο σχηματισμό των οστών, έχει σημαντικότατη συμβολή στη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Το ψωμί για τοστ με ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ & βιταμίνη D είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να καταναλώνεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε στο πρωινό με τυρί και γαλοπούλα ή με μέλι ή ταχίνι για ένα δυνατό ξεκίνημα, είτε συνοδεύοντας το μεσημεριανό φαγητό, είτε ως sandwich ή ελαφρύ βραδινό  σε συνδυασμό με άλλες τροφές, πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες όπως το τυρί, οι ελιές, το αυγό ή τη σαλάτα.

Η επιλογή ψωμιού εμπλουτισμένου με ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ & βιταμίνη D, που μπορούμε να το βρούμε εύκολα σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αποτελεί την πιο εύχρηστη, άμεσα διαθέσιμη και πρακτική επιλογή, προκειμένου να το απολαμβάνουμε φρέσκο κάθε στιγμή της ημέρας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Τοστ με ταχίνι, μέλι, μπανάνα, καρύδια και Κανέλα
  • Sandwich με τυρί Cottage, Αβοκάντο, Αυγό
  • Τοστ με Τυρί, Γαλοπούλα, Ντοματίνια, Μαρούλι
  • Μπρουσκέτα με τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό και ντοματίνια